Popescu – Agentul 000 la APĂRARE?

Postat de pe 24 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal a prezentat problemele presante ce țin de politica și viziunea României privind apărarea țării.

La începutul emisiunii este reamintită știrea-bombă, anunțată de Andrei Gușă pe Solid News, conform căreia lui Vladimir Putin i s-a descoperit un nou cancer, „ceea ce are darul să ne umple de speranță”, spune ironic jurnalista.

Apoi, Iosefina Pascal anunță demisia Ministrului Apărării, Vasile Dîncu, și spune că aceasta se dorea de mai mult timp. Se pare că Dîncu a fost dat afară din cauza declarațiilor care recomandau pacea în Ucraina, deși o astfel de orientare a avut și Macron în declarațiile sale. Iosefina Pascal se întreabă dacă nu cumva îndepărtarea lui Dîncu are legătură cu întrunirea CSAT din zilele următoare și nu cu o simplă declarație a ministrului.

Interimatul la Ministerul Apărării a fost preluat de către premierul Nicolae Ciucă, un alt indiciu care ne arată că au existat motive mai profunde pentru debarcarea lui Dîncu. Există mai multe lucruri care s-au întâmplat în ultimul timp: intrarea în țară a unor convoaie militare cu tehnică de război, interesul NATO pentru contracararea Rusiei în ce privește Odessa, afluxul de echipament militar în România și nu în Polonia.

„În acest context, oare cine va fi ministru la Apărare”?

Un ministru care nu poate colabora cu Iohannis – Comandantul suprem al armatei, este un lucru extrem de grav. Politica de apărare a țării trebuie făcută de Guvern împreună cu Comandantul suprem. Ei decid, iar cetățenii trebuie să știe care este viziunea lor, mai ales în contextul grav al războiului de la granițe. Asta ar trebui să dea de gândit cu privire la viitorul Ministru al Apărării, la profilul lui și la relațiile pe care le are cu Iohannis.

Se vehiculează numele lui Mihai Tudose de la PSD, caz în care vom avea de-a face cu un ministru autoritar, dur, dar mai puțin pe placul capilor NATO. Sau, e posibil să preia PNL portofoliul de la apărare, numele lui Pavel Popescu sau Nicoleta Pauliuc fiind dezvăluite în anumite articole de presă. „România este o țară veselă, e posibil să ne trezim cu unul ca Pavel Popescu la apărare, care este acum șeful Comisiei de Apărare de la Camera Deputaților”, afirmă amuzată jurnalista, avertizând că în acest caz ne vom simți ‘foarte apărați!‘. Îndoielile Iosefinei sunt perfect îndreptățite având în vedere lipsa totală de experiența a lui Popescu și chiar bâlciul recent provocat de acesta, în care a jucat rolul agentului de spionaj 000.

Au crescut achizițiile armatei pentru echipamente de protecție împotriva unui atac nuclear, fiind vorba de sute de mii de euro, dar asta fără să se spună nimic, fără să se anunțe, deși toți românii, contribuabilii, ar dori să știe de ce.

„Trebuie să urmărim cu atenție aceste evenimente care pot afecta România și orice român are dreptul să știe dacă țara noastră va fi influențată, nu doar economic de războiul din Ucraina. Este îngrijorător că aflăm informații de la partenerii strategici și nu de la guvernanții noștri”, încheie Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background