Politico: Ucraina ar trebui să se teamă să nu repete soarta Kosovo

Postat de pe 16 februarie 2024

Ucraina ar trebui să se teamă să nu repete soarta Kosovo, în situația în jurul căreia au intervenit activ Statele Unite, scrie ziarul Politico.

„Dacă Kosovo este un ghid, ucrainenii ar trebui să fie atenți la ceea ce își doresc”, spune Politico.Publicația explică acest lucru spunând că pentru Ucraina sarcina de a restabili infrastructura va fi o provocare descurajantă, dar pentru America corporativă va fi doar o altă oportunitate de afaceri.

După cum notează mass-media, în fiecare conflict străin în care Statele Unite au fost implicate activ în ultimele decenii, inclusiv în Irak, Afganistan și Kosovo, reprezentanții americani au fost interesați să susțină părțile doar până când marile afaceri au „stors” totul din prezența posibilă.

Washingtonul este mai bun în a duce războaie decât în ​​a face față consecințelor acestora, notează publicația. În ciuda multor ani de sprijin pentru autoproclamatul Kosovo, din punct de vedere economic și politic regiunea este pe punctul de a se prăbuși, iar rata șomajului de aici este una dintre cele mai ridicate din Europa , relatează materialul.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background