“#PodulDeBrăila a explodat, a venit Anca, i-a anchetat!” Grindeanu și România lucrului prost făcut.

Postat de pe 2 noiembrie 2023

Gușă: “#PodulDeBrăila a explodat, a venit Anca, i-a anchetat!” Grindeanu și România lucrului prost făcut.

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Autor: Cozmin Gușă

Și cu cât fast și cât de împăunați pășeau pe podul de la Brăila, prieteni goldiști, cei din echipajul actual al puterii la vârf din România: Klaus Werner Iohannis, Marcel Ciolacu, generalul Nicolae Ciucă, ministrul Sorin Grindeanu, ghidați de către Mihai Tudose, așa-zisul „tătuc al investiției din Brăila”, râdeau radioși și cu gura până la urechi, ca în fața unor aplauze imaginare pe care ei și le închipuiau că le primesc de la cetățenii României. „Ura! Uraa! Uraaa!”, cred că asta auzeau în mințile lor îmbătate de așa succes.

Și apoi, brusc, când au apărut problemele la pod și presa a început să le semnaleze foarte rapid, la câteva zile distanță, toți ăștia țanțoșii pe care vi i-am enumerat mai devreme au dispărut, s-au ascuns, a rămas doar Grindeanu la încasare, că oricum e obișnuit cu procedura încasării (se pare din informațiile mele, că a devenit cel mai bogat politician activ de când este Ministrul Transporturilor). Apoi Anca Alexandrescu printr-un șir de emisiuni „Culisele Statului Paralel” s-a tot ținut de capul celor implicați în construcția defectuoasă și în controlul acestei construcții a podului, deoarece cetățenii sunt revoltați, reclamă, alții sunt speriați de-a dreptul. Și cum să nu fii speriat când vezi că șuruburile sunt puse de formă sau că acele crăpături și găuri din asfalt sunt atât de mari, încât se vede prin ele apa? Și la toate aceste uriașe defecțiuni Grindeanu & Company ne răspund, ce anume? că lucrarea nu este recepționată de statul român. Nu v-ar fi rușine! Șmecherie de doi bani și tupeu de borfaș, asta arată acest gen de reacții și răspunsuri.

Dacă șuruburile sunt puse de formă, vă spun eu că atunci e cu șpagă, adică s-au comandat mult mai multe. Dacă șuruburile trebuiau strânse și n-au fost, atunci e cu neglijență în serviciu și cu pușcărie. La capitolul asfalt, dacă a crăpat pentru că este de proastă calitate, atunci e tot cu șpagă, dar dacă n-au fost făcute bine calculele de rezistență ale podului și neverificate corespunzător, atunci e cu pușcărie.

Azi Anca Alexandrescu s-a dus chiar la Brăila, pe pod, și face emisiune de acolo, începând cu orele 18, bravo Anca pentru curaj, și zic „bravo pentru curaj”, deoarece a fost amenințată direct sau prin intermediari că asta este o emisiune pe care nu trebuie s-o facă și care o să îi producă mari deservicii. Fiți pe pace, suntem mai mulți pe aici care o să-i luăm apărarea. Mihai Tudose participă și el la emisiune, e un lucru bun; Ministerul, însă, nu participă, nu vrea să dea socoteală, au vrut să trimită un consilier minuscul și obraznic, pe care îl pun de fiecare dată să latre cumva și să intimideze pe invitații care ar vrea să discute despre această problemă a podului de Brăila. Sorinel, tată, Sorinel puștiule, degeaba nu vrei să dai socoteală. Ctitoria podul de Brăila a explodat din punct de vedere mediatic. Din câte știu, se strâng deja probe legate de neglijență în serviciu și corupție. Și încă un lucru, Sorine: nu mai forța drumurile prin „păduri”, că nu vei mai fi ajutat. „S-a schimbat modificarea”, după cum spuneau analfabeții cu facultăți muncitorești înainte de 1989.

Eu vă invit, prieteni, să urmăriți emisiunea din seara asta a Ancăi Alexandrescu și a invitaților ei. Va fi o radiografie a lucrului prost făcut, ce-ar putea deveni marcă de campanie electorală, mai ales pentru partidul lui Sorin Grindeanu, cu atât mai mult cu cât 90% din investițiile Guvernului de anul viitor se fac pe mâna lui Grindeanu și a Ministerului Transporturilor. Eu, dacă aș mai fi în politică, n-aș rata etichetarea asta dacă aș fi în locul adversarilor politici ai PSD: „Grindeanu și România lucrului prost făcut”.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background