Pleșu și Baconschi continuă operațiunea de destabilizare a BOR, începută în 1990

Postat de pe 27 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, au fost analizate luptele amorsate în interiorul BOR și a presei din România, cine le-a generat și în ce scop, care va fi rezultanta mișcărilor evidente de sciziune.

La sfârșitul anului 1989 și începutul anului 1990, se puneau bazele a două organizații ce aveau să schimbe radical societatea civilă din România. Este vorba despre înființarea Grupului de Dialog Social, care s-a născut ulterior vizitei lui George Soros în România, figură a cărei ideologii au fost propagate prin intermediul lui Silviu Brucan la acea vreme, și de Grupul de reflecție al BOR, înființat în casa lui Andrei Pleșu, din dorința de a înnoi Biserica, înlocuindu-l pe Patriarhul de la acea vreme, Teoctist, cu Preafericitul nostru Patriarh Daniel.

La momentul în care s-au făcut presiuni uriașe ca Teoctist să fie eliminat de la conducerea Bisericii, IPS Teodosie a fost cel care l-a îndemnat să-și reia postul la Patriarhie și să-l trimită pe Daniel înapoi la Mitropolia Moldovei timp de mai bine de un deceniu. Așa se explică ura incomensurabilă pe care Preafericitul Daniel i-o poartă lui IPS Teodosie.

Pe lângă atacul la Biserica Ortodoxă Română, ne mai confruntăm și cu o încercare din ce în ce mai acerbă de scindare a presei, dar și cu o instalare insidioasă a unor măsuri progresiste și neomarxiste în sistemul legislativ din România; amintim aici PL-X 145, proiect de lege ce pune în pericol integritatea familiei în general, dar, mai nou, și pe cea a familiei tradiționale. Această ofensivă sorosistă, demascată chiar prin apelul făcut de Libertatea în urma incidentului cu sinuciderea tinerei jurnaliste Iulia Marin și afirmațiile lui Victor Ciutacu, va fi greu de oprit.

„Misiunea Grupului de reflecție al BOR nu este doar a unui grup, ci este vorba de misiunea unei rețele mult mai vaste. În această operațiune suntem deja, urmează o etapă foarte complicată, pentru că altfel nu ar fi intrat Baconschi, Papahagi, Pleșu și alții. Asta înseamnă că operațiunea este pe punctul de a atinge punctul culminant în care prima țintă este IPS Teodosie, pentru că este singurul înalt ierarh care se opune”, a concluzionat jurnalistul Ion Spânu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background