Planul plafonărilor care întârzie să vină

Postat de pe 8 octombrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii “Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Florin Cîțu atentează la siguranța națională, iar PSD e supărat că nu primește și el bani”.

Florin Cîțu, premierul demis, a declarat că: “Am luat decizia că PNL şi Guvernul să susţină plafonarea preţurilor la energie. Va fi o decizie luată în prima şedinţă de Guvern după ce se va rezolva criza. Avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunţ în perioada următoare”.

„Cu alte cuvinte, Cîțu încurajează companiile de gaze și energie electrică să mărească, să dubleze, să tripleze prețurile de câte ori vor ei. Asta pentru că Florin Cîțu îi rezolvă” – susține Iosefina Pascal.

În acest moment, guvernul interimar al lui Florin Cîțu nu are puterea, din punct de vedere constituțional, să pună în practică această promisiune.

Printre ultimele OUG-ri ale lui Florin Cîțu

„De ce nu a dat Florin Cîțu OUG pentru plafonarea prețurilor sâmbătă sau luni? Aprobarea pentru cele aproape două miliarde de lei pentru primăriile PNL s-a putut realiza pe ultima sută de metri a mandatului de premier?” – se întreabă jurnalista.

Guvernul a adoptat în ședința de luni legislația pentru compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale. „Cetățenii care nu se declară vulnerabili vor beneficia automat de această ordonanță de compensare. Dacă cineva se declară vulnerabil și poate să primească mai mulți bani din compensare va primi diferența. Ne asigurăm că toate aceste opțiuni sunt pentru clienți în această perioadă. Deci vom merge și în paralel. Cetățeanul vulnerabil poate beneficia și de compensare. Cine nu s-a declarat vulnerabil beneficiază doar de compensare” – a declarat premierul de atunci.

„O prostie!” – susține Iosefina Pascal. „Acele compensații pe care le va Guvernul le vor dubla, prin preț, distribuitorii. Pentru că pot face asta. Asta înțeleg ei prin capitalismul și piața liberă. Se joacă la șantaj murdar”.

„Supărarea PSD”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va înainta o plângere penală împotriva lui Florin Cîţu pentru abuz în serviciu. Vizați sunt şi a toți demnitarii implicaţi în adoptarea hotărârii de guvern prin care Executivul a alocat 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă pentru proiecte locale.

„Asta-i tot? Deci, cu alte cuvinte, PSD e supărat că nu a primit bani. Pe ei nu îi interesezează plafonarea prețurilor sau șantajul” – observă jurnalista Gold FM.

Emisiunea “ Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background