Ping-pong cu presa românească liberă între SUA și România

Postat de pe 15 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost adusă în discuție a 77-a Adunare Generală a ONU ce va avea loc în perioada 13-27 septembrie 2022, în New York.

Jurnalistul român stabilit în New York, Grigore Culian, s-a interesat de o posibilă participare la acest eveniment important, făcând demersurile necesare și trimițând o cerere de acreditare la Ambasada României de la Washington. Răspunsul Ambasadei nu a fost cel scontat, întrucât reprezentanții acesteia i-au sugerat jurnalistului să se adreseze Guvernului României sau președinției. Asta în condițiile în care Grigore Culian nu avea date clare despre cine va participa la Adunarea ONU din partea statului român și, deci, era într-o dilemă referitor la cui să i se adreseze.

Pe de-o parte, întâmplarea subliniază încă o dată atitudinea ce lasă de dorit și stilul deficitar de comunicare al celor care se ocupă de vizitele înalților oficiali români în SUA. Pe de altă  parte, situația pare să sugereze subtil că nu se dorește prezența unor jurnaliști care ar putea să adreseze întrebări incomode participanților la întâlnirea oficială.

Reprezentanții Ambasadei  par să fie preocupați de orice altceva în afară de interesele românilor și de a le oferi informațiile necesare acestora, așa cum însuși Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, colindă tot statul american și a închiriat acea clădire imensă și impunătoare contra sumei de 25 de mii de dolari pe lună, bani plătiți și de contribuabilii români.

Coincidență sau nu, la scurt timp după încheierea emisiunii în care a fost adresată problema felului în care sunt tratați jurnaliștii români de către Ambasada României din SUA și după ce Grigore Culian a atras atenția asupra lipsei de profesionalism, a apărut răspunsul mult așteptat la solicitările sale. Concluziile se subînțeleg.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background