Adrian Severin eliminat de la Conferința de la București privind securitatea

Postat de pe 15 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost amintită participarea lui Adrian Severin la a VI-a Conferința de la București privind securitatea, sesiunea din anul 2022. Între timp se pare că lui Adrian Severin i-a fost îngrădită participarea, dintr-un motiv absurd și chiar neconstituțional.

Adrian Severin subliniază faptul că în lume au fost organizate tot felul de conferințe pe teme de securitate de câteva decenii bune. La toate acestea sunt invitate personalități care au puncte de vedere diferite și care permit inițierea unor confruntări de idei constructive.

Adrian Severin a fost invitat la Conferința de la București privind securitatea pentru a discuta despre situația securității din Marea Neagră în contextul războiului din Ucraina. Prof. dr. Adrian Severin a pregătit un text pe care urma să-l prezinte la conferință și pe care îl puteți citi aici.

Între timp, Adrian Severin a fost informat că nu îi mai este permis să participe din cauza incompatibilității ideilor sale cu cele ale Guvernului României, respectiv ale Ministerului de Afaceri Externe. Acesta este mesajul trimis organizatorilor de către MAE prin Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență:

“Buna ziua,

Mulțumim pentru agenda actualizata transmisă.

Referitor la rugămintea de a-l introduce in panel pe dl Adrian Severin suntem însă in imposibilitatea de a accepta. Pozițiile exprimate de domnia sa sunt incompatibile cu activitatea unei structuri a Ministerului Afacerilor Externe, iar Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliența nu se poate asocia cu acestea.

Am rugămintea de a ne confirma faptul ca dl Adrian Severin nu va participa la panelul organizat de Centru in cadrul BSC.

Mulțumesc pentru înțelegere.

Cu stima,

Președinte,

Ovidiu Raețchi”

Se pare că Ministerul de Externe nu își dorește să aibă loc o dezbatere reală, ci dorește mai mult crearea unei tribune de propagandă de unde să fie emise doar părerile ministerului. Prin această atitudine, Ministerul de Externe încalcă însăși Constituția României, dreptul la libera exprimare și libertatea de gândire. În plus, conferința este transformată într-un instrument de propagandă. Se dovedește cenzura, și nu doar la nivelul presei, ci la nivelul dezbaterilor internaționale.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background