Petru Romosan: Schengen – cimitirul clasei politice românești

Postat de pe 9 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a realizat o analiză usturătoare a evenimentelor majore petrecute pe parcursul săptămânii acesteia, axându-se cu precădere pe găsirea vinovaților pentru circul refuzului României în spațiul Schengen.

Petru Romoșan susține că teoria conform căreia Europa ar fi luată cu asalt de emigranți dacă România și Bulgaria ar intra în Schengen stă în picioare. În schimb, marea problemă cu politicienii noștri este că ei „și-au supraestimat relațiile cu Europa de Vest, cu SUA, din cauza războiului din Ucraina, și au crezut că pot primi orice, inclusiv ce n-au primit încă din 2009”, a subliniat analistul Petru Romoșan. Totodată, prin natura „sufletului lor de slugă”, după cum a formulat Petru Romoșan, dragii noștri politicieni au permis ca țara să fie călcată în picioare și le-au dat austriecilor totul pe tavă.

Pe lista vinovaților pentru acest mare eșec al României se află în primul rând Lucian Bode, Bogdan Aurescu, Emil Hurezeanu și, deasupra tuturor, Klaus Iohannis. Președintele este obligat să facă demiteri în următoarea perioadă, pentru că altfel toate se vor sparge în capul lui, conform spuselor lui Petru Romoșan.

Românii trebuie să accepte mult prea multe abuzuri din cauză că sunt în UE, însă Petru Romoșan a propus următoarele soluții: „Putem să naționalizăm Petromul și, eventual, BCR-ul, astfel încât Austria să nu mai fie atât de obraznică cu România, să-și vadă lungul nasului și să nu mai vrea gazul românesc împreună cu Ungaria”. România este la marginea Europei și reprezintă o zonă tampon pentru UE, potrivit spuselor lui Petru Romoșan. Analistul a sugerat că ar trebui să ne reorientăm în politica externă și să încercăm să căpătăm posibile alte avantaje dinspre Est.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background