Petrișor Peiu: Nicușor Dan va câștiga la București, urmat de Piedone și Cîrstoiu.

Postat de pe 19 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, profesorul de economie Petrișor Peiu a oferit un top personal al candidaților care s-au aliniat la start în cursa pentru primăria capitalei.

Începând discuția de la Sectoarele 3 și 4, Petrișor Peiu a precizat că Robert Negoiță, respectiv Daniel Băluță, nu au contracandidați care să-i poată detrona din funcții. Negoiță pare că a reușit să adune cele mai multe fonduri europene, dar a făcut și fapte ilegale, cum ar fi refacerea Halei Laminor, care are și valențe de monument istoric al Bucureștiului, și plasarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul din sticlă al acesteia, fără a primi o autorizație în prealabil. Sectorul 4, de asemenea, a înregistrat o perioadă înfloritoare, arătând mult mai bine decât restul sectoarelor. Totuși, trebuie menționat că toate investițiile publice majore din București nu sunt meritul primarilor, ci fac parte dintr-un program multianual, demarat în urma unui studiu făcut în 1999 de un institut japonez.

Bucureștiul este al șaselea oraș ca mărime din Europa și merită o altfel de viziune și o altfel de încadrare în economia și dezvoltarea europeană. Bucureștiul are un PIB per cap de locuitor mai mare decât Berlin, Madrid sau Atena. Cele mai mari subvenții pe care le dă statul român sunt în București. În concordanță cu aceste date, bucureștenii ar trebui să aibă pretenții mult mai ridicate de la primarii de sectoare și de la primarul general. Bucureștiul are nevoie de un plan strategic care să-l repoziționeze pe harta Europei.

În topul profesorului Petrișor Peiu, pe primul loc se clasează Nicușor Dan, pe locul al doilea se poziționează Cristian Popescu Piedone, iar pe locul al treilea Cătălin Cîrstoiu. Electoratul din București este puternic motivat anti-PSD și anti-coaliție.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background