Peiu: La europarlamentare nu dau locul 1, că nu merită nimeni, pe locul 2 AUR, iar pe 3 PSD-PNL și ADU.

Postat de pe 4 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, economistul Petrișor Peiu și-a exprimat viziunea cu privire la capacitatea și potențialul listelor la europarlamentare.

Actuala coaliție de guvernare, PSD-PNL, a hotărât să se lanseze în cursa pentru europarlamentare cu o listă comună. Mai mulți cunoscători ai dinamicii celor două partide au rămas șocați să vadă că PSD-ul a fost de acord să împartă locurile pe liste cu PNL-ul, 1:1. Acest detaliu a fost trecut cu vederea mult prea ușor de membrii partidului, dar și de analiști, în general. Tot acest scenariu arată că Marcel Ciolacu este dispus să facă mari compromisuri pentru a-și menține puterea. Deși are peste 20% opțiuni electorale, PNL-ul s-a temut să meargă pe cont propriu la alegeri. Și PSD-ul s-a umilit foarte tare, din cauza fricii de ascensiunea AUR, acceptând liste 1:1 cu PNL și încercând să evite demisia lui Ciolacu dacă partidul cădea pe locul 2. Inevitabil, în pofida tuturor eforturilor, se va ajunge tot la același clasament final.

Petrișor Peiu nu este impresionat de listele opoziției, argumentând că nu există mari personalități propuse, și nici idei inovatoare. Alegerile europarlamentare de anul acesta puteau constitui o oportunitate de neratat pentru ca România să demonstreze că nu e o țară periferică în Uniunea Europeană și pentru ca politicienii români să-și manifeste voința națională pentru a corecta excesele din UE din prezent. Este total greșit faptul că nimeni nu vorbește despre teme europene și despre măsurile aberante și exagerate care i se impun României dinspre Bruxelles, toate partidele și toată atenția publică fiind concentrate înspre alegerile locale și dramele candidaților de la București.

Și reprezentanții AUR puteau fi mai curajoși, însă Petrișor Peiu a remarcat că există un puternic val de opoziție împotriva suveranismului, în toată Europa, fapt care pune presiune pe oamenii importanți ai societăților în încercarea de a-i convinge și determina să nu se alăture unor astfel de mișcări patriotice.

În baza acestor argumente, Petrișor Peiu consideră că niciun partid nu merită locul 1, dar situează AUR-ul pe locul 2, iar PSD-PNL și ADU pe locul 3.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background