„Parada de 1 decembrie, un eveniment politic trist, paralel cu realitatea” – Ioseifina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 2 decembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii “Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Am sărbătorit 103 ani pe 1 decembrie, cu toate că ar trebui să sărbătorim România în fiecare zi.”.

Iosefina Pascal se declară surprinsă de prima prezență a Serviciului de Telecomunicații Speciale la parada ne Ziua Națională. „De ce a fost invitat acest seviciu secret militarizat? Guvernanții nu-și mai aduc aminte de eșecurile acestei instituții precum tragedia din Munții Apuseni din 2014 sau evenimentele de la Caracal?” – se întreabă jurnalista.

„Normal că STS-u este prezent la paradă când ei au dezvoltat aplicația de scanare a codului QR pentru certificatele covid” – a adăugat Iosefina Pascal. „Dar nu a reușit să o localizeze pe Alexandra Măceșanu când a sunat la numărul de urgență”.

Iohannis la Parada de 1 decembrie

La evenimentul organizat cu ocazia Zilei Naționale au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și mai mulți politicieni.

„Nu m-ar fi mirat ca Iohannis nici să nu participe la paradă, așa cum se scria în presă cu câteva zile în urmă. Mai ales când anul trecut și-a luat Arcul de Triumf pe persoană fizică înlăturând toți oamenii din jur, montânduși pupitrul în fața monumentului” – este de părere jurnalista GOLD FM.

În spatele lui Kluas Iohannis, în acest an, ar fi stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. „Foarte interesantă poziționarea. Și mai interesantă este absența directorului Serviciului român de Informații Eduard Hellvig. Este un oarecare show de forță pe acolo, pe lângă președinte”.

Posibila legătură cu Fundația pentru Smurd

Serviciul de Telecomunicații Speciale ar fi participat împreună cu Fundația pentru Smurd la un proiect european numit Carismand care ar fi fost finanțat cu aproape 4 milioane de euro pentru a-i instrui pe alți operatori de sisteme de urgențe din Uniunea Europeană cum să gestioneze situațiile de urgență.

„Este foarte interesantă legătura dintre STS, un organism al statului, Fundația pentru Smurd, ONG privat, și Academia Națională de Informații a SRI, din nou, o structură a statului” – observă Iosefina Pascal. „Ce caută ONG-ul lui Raed Arafat în toată discuția asta?”

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background