Ovidiu Yang la Golden Hour: Cum depășim anxietatea în contextul economic actual?

Postat de pe 28 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, prezentată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, Ovidiu Yang , terapeut holistic, life coach și instructor ThetaHealing, a oferit câteva secrete care să ne ajute să ne menținem mintea echilibrată în situații de criză.

Pe fondul crizelor multiple care au luat cu asalt întreaga lume, oamenii se simt din ce în ce mai strâmtorați de nevoi și mulți dintre ei abia-abia reușesc să-și ducă traiul de pe o zi pe alta. După doi ani de pandemie, omenirea se confruntă cu un război mocnit, ce are șanse să se extindă, și cu scumpiri exorbitante care nu fac nimic altceva decât să împovăreze și mai mult viața unui individ.

Terapeutul holistic Ovidiu Yang propune câteva soluții simple pentru a diminua stresul continuu și anxietatea care îngreunează viețile oamenilor. Primul pas este conștientizarea. Trebuie să ne dăm seama care sunt problemele care apar în calea noastră și pe care le putem gestiona și să le distingem pe acelea care nu țin de noi și pe care nu le putem controla. Ovidiu Yang sugerează întocmirea unei liste.

După conștientizare, fiecare om manifestă o anumită emoție sau reacție pentru fiecare problemă cu care se confruntă. Este în puterea noastră să decidem dacă vrem să ne îngrijorăm inutil pentru lucruri care oricum nu pot fi schimbate de noi sau dacă reușim să acceptăm că viața nu e întotdeauna roz. „Este vorba despre cum ne poziționăm noi față de o anumită situație. De aici încolo este o alegere. Aleg să stau stresat zi de zi sau îmi distrag mintea de la rele și să cresc gradul de acceptare, făcând ceva productiv?” este abordarea pe care o propune Ovidiu Yang.

O altă soluție potrivită ar fi crearea unor planuri pe termen scurt sau mediu. Acestea au puterea de a te ține concentrat pe un anumit obiectiv și te ajută să-ți canalizezi energia în ceva care să te distragă de la problemele vieții și care să te facă să te dezvolți.

De asemenea, terapia și vorbitul despre probleme ajută, însă Ovidiu Yang atrage atenția asupra faptului că ar trebui să avem grijă cu cine vorbim. Dacă o persoană este ipohondră sau exagerat de speriată de orice, bine ar fi să nu se asocieze și să vorbească despre asta cu o altă persoană care îi seamănă și care i-ar putea amplifica starea de îngrijorare. ”Recomand varierea anturajului! E bine să avem și viziuni diferite”, spune Ovidiu Yang.

Iar poate una dintre cele mai bune soluții, dacă nu chiar cea mai bună, este să investești în tine! Indiferent de ce se întâmplă în jurul tău, este bine să te preocupi de dezvoltarea ta personală, atât în plan intelectual, cât și în plan emoțional.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background