OMV, dușmanul declarat al statului român!

Postat de pe 20 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, Andrei Gușă, gazda emisiunii, a luat la rost OMV-ul pentru tupeul de care dă dovadă sfidând statul român și bătându-și joc de cetățenii acestei țări.

„Acest OMV își cam bate joc de noi! Ne zic, chipurile, că nu plătesc taxa de solidaritate pentru că, atenție, nu că nu au profit, ci pentru că cică n-ar fi obiectul principal de activitate al OMV domeniul energetic?!”, a evidențiat Andrei Gușă la începutul emisiunii. OMV Petrom ar urma să nu intre sub incidența acestei contribuții de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având sub 75% din cifra de afaceri în sectoarele definite: extracția țițeiului, extracția gazelor naturale și rafinarea petrolului.

Sunt zvonuri care susțin că atunci când sunt redactate aceste legi din domeniul energiei, își cam bagă coada și OMV-ul. Deci, dacă au acces la astfel de decizii importante, este clar că OMV-ul măsluiește cărțile în așa fel încât să nu fie prea afectat de taxe și impozite și, dacă se poate, să-și sporească cât se poate de mult profiturile.

„Ni se râde în față! Ce să zic… dacă nu-i în domeniul energiei… Noi ne-am înstrăinat resursele statului, iar cam jumate din piața de combustibil e tot a lor. Din partea ANAF-ului aflăm că nu știu exact care ar fi obiectul de activitate al OMV, compania cu al doilea cel mai mare profit din România… ANAF-ul are nevoie de săptămâni ca să afle dacă OMV datorează sau nu taxa de solidaritate… Domnilor de la ANAF, cred că nu exagerez dacă zic că ar cam trebui să vă duceți acasă”, a comentat jurnalistul Andrei Gușă, profund deranjat de atitudinea indiferentă a ANAF-ului la jaful pe față comis de OMV.

Totodată, ar trebui să nu uităm de contractele fictive de consultanță pe care OMV le are cu firmele din Austria și care însumează zeci sau sute milioane de euro. Asta înseamnă că în ultimele aproape două decenii OMV-ul a înstrăinat miliarde de euro într-o manieră ilegală, căci sigur acele contracte de consultanță ascund multe probe incriminatorii.

Actul normativ indică faptul că „societățile comerciale care desfășoară activități în sectoarele țițeiului, gazelor naturale, cărbunelui și rafinăriile vor plăti o contribuție de solidaritate de 60% pentru ceea ce depășește cu mai mult de 20% media profiturilor în ultimii patru ani”. OMV a avut pentru primele trei trimestre din 2022 un profit de nouă miliarde de lei, de cinci ori mai mare față de perioada corespondentă din 2021, după cum a dezvăluit Andrei Gușă.

„Așa se întâmplă dacă nu avem un stat mai dur cu străinii ăștia cărora le-am dat afaceri importante la prețuri nejustificat de mici!”, a concluzionat dezamăgit tânărul jurnalist.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background