Bogdan Comaroni: Davos pregătește trecerea de la ‘Capitalismul Acționarilor’ la ’Capitalismul Stakeholderilor’

Postat de pe 20 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cea mai recentă ediție a emisiunii „Dincolo de propagandă”, prezentată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni, redactor-șef al publicației Ziua News, a deconspirat planurile transumaniste pe care cei de la Davos le-au discutat în decursul acestei săptămâni. Să ne așteptăm la ce este mai rău, pentru că se pare că planurile lor SF se apropie din ce în ce mai mult de a deveni realitate.

Noua tendință impusă de mai-marii lumii este ca individul să fie în totalitate dat la o parte, pentru a face loc mentalității de stup. Acest lucru ar însemna că binele individual se înlocuiește cu binele planetei privite ca un singur organism unitar, realizându-se totodată o universalizare a sectoarelor vieții: sănătate, jurnalism, opinii, credință, economie ș.a.m.d.

„Ăștia de la Davos deja spun că ideea democrației vechi și a capitalului vechi este deja desuetă. Sunt două mari concepte pe care vor să le inoculeze populației. Pe de-o parte, din punct de vedere politico-administrativ, ei sunt de părere că nu mai există capitalism de tip acționariat și vor să-l desființeze complet. Pe de altă parte, există capitalismul de stat, pe modelul chinezesc, iar ăștia de la Davos vor ca omenirea să treacă într-o altă etapă, în care banii să fie înlocuiți de monede digitale și să se treacă la guvernarea corporativă, adică marile corporații să conducă lumea”, a avertizat Bogdan Comaroni, subliniind totodată că inteligența artificială va contribui la preluarea controlului lumii de către corporații.

Deja se întâmplă acest lucru, un exemplu la îndemână fiind magazinele fără casieri, cu tehnologii de tip self-scan, implementate deja în Franța, Elveția și chiar și în România la o scară mai mică. Marea problemă este că oamenii sunt practic monitorizați în acest fel și se consemnează fiecare comportament al fiecărui individ: obiceiurile alimentare care influențează sănătatea, rutinele financiare ș.a. În consecință, se vor da directive de la nivel înalt ca oamenilor să li se limiteze alimentația cu strictețe și se vor impune fel de fel de astfel de măsuri aberante pe care Bogdan Comaroni le-a prezentat pe larg într-o emisiune precedentă (Solid News – Prognoza sumbră a lui Bogdan Comaroni; gold.tv – La Davos se decid loviturile economice din 2023).

Megalopolis-urile în care va fi concentrată toată populația planetei se vor transforma în niște reale surse de energie care vor alimenta inteligența artificială globală, conform spuselor lui Bogdan Comaroni. În definitiv, planul măreț al „celor zece împărați ai lumii”, cum i-a denumit Bogdan Comaroni, este să pună stăpânire pe întreaga planetă astfel încât terenurile să devină proprietatea lor privată, să fie interzise pentru majoritatea populației care va trăi în smart city-uri și va duce o viață restricționată.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background