Omul Zilei – Gigi Becali

Postat de pe 31 iulie 2023

(transcrierea rubricii „Omul Zilei” din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Autor: Cozmin Gușă

Am ajuns prieteni și la momentul omului zile care astăzi este Gigi Becali sau George Becali. Gigi Becali este un om pe care îl cunosc de mult timp, de peste 25 de ani, și sunt convins că alegerea lui pentru a fi omul pozitiv al zilei la gold FM va genera multe controverse. Dar se explică această alegere în condițiile în care Gigi Becali putea fi chiar omul negru al zilelor trecute, apropo de apărare absurdă pe care le face finilor săi Pandele și Firea. Astăzi am ales însă să-l evidențiez deoarece, când nimeni nu face nimic în fața unor orori, cel care totuși acționează merită premiat.

Încep prin a spune că Gigi Becali nu poate fi un model pentru ascultătorii Gold FM. El poate fi, însă, un relativ model pentru oamenii de afaceri ce nu mai pricep cum e cu pietatea, ce nu mai pricep cum e cu milostenia, ce nu mai pricep cum e cu donațiile pentru familii amărâte și biserica ortodoxă. L-am criticat de multe ori ultimii 20 de ani, l-am bălăcărit și pe la televiziune. Nu jucăm pe aceeași parte prieteni, eu și Gigi Becali nici măcar nu jucăm în aceeași ligă, nici măcar nu jucăm același sport. Am comunicat de mai multe ori de-a lungul acestor 25 de ani, am și râs împreună, ne-am și înjurat după cum bine știți, dar, fără rezultat, nu există vreo relație între mine și Gigi Becali și nici nu caut și nici nu voi căuta vreuna. Să vă fie clar însă un lucru: am avertizat de mai multe ori în ultimii trei ani de zile că există un atac dur și concertat la adresa ortodoxiei, deci la adresa spiritualității românești, a fundamentului civilizațional pe care ne bazăm, iar statul și Biserica Ortodoxă Română nu pot lupta împotriva acestui atac dur și concertat, este evidentă slăbiciunea lor.

De asta apreciez astăzi, prin oferirea titlului de omul zilei lui Gigi Becali, mișcarea lui publică de ieri prin care a defilat cu cruci, cu aghiasmă, cu preoți, cu mii de oameni pe străzile unde a fost marșul LGBT dintr-o dorință exprimată de Becali pentru a păstra normalitatea. Sunt sigur că în urma acestui marș al lui Becali, și a frăției ortodoxe, și a altora, și a unor oameni, a unor bucureșteni simpli va fi în zilele următoare un concurs de blamat. Am văzut deja că Ion Cristoiu l-a făcut nebun pe Becali, asta este impardonabil, domnu’ Cristoiu. Becali e oricum, dar nu nebun. În afară de acest lucru, ce contează referitor la acest subiect: contează că este profund ortodox și a sesizat nevoia românilor de a nu se lăsa batjocoriți. Marșul lui de ieri a suplinit societatea civilă, și mai ales BOR. Și astfel am devenit singură țară din zona euroatlantică care acționat creștinește dar extrem de clar la marșul LGBT.

Becali n-a vorbit rău despre militanții sau practicanții LGBT, ci a vorbit despre draci. Dragii care sălășluiesc în mintea sau sufletul unor oameni și care generează un comportament ce nu e natural sau nu e predestinat rasei umane, așa cum le zice și biblia tuturor creștinilor în orice limbă și în orice țară creștină. Acest comportament de promovare periculoasă a LGBT-ismului e însă încurajat deșănțat în România de către ambasadele occidentale , O treabă care mă jignește profund și pe mine dar și pe multe alte milioane de români, Jignește în general poporul român ce îi găzduiește pe acești ambasadori. Peste 20 de diplomat, ambasadori au scris și au militat public pentru promovarea LGBTi-smului la nivel de politică de stat, iar autoritățile statului nostru n-au reacționat deși ar fi trebuit. De ce n-au reacționat? de frică. BOR a făcut-o într-un mod timid și necredibil deoarece cel care a zis ceva a fost chiar Bănescu, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, plasat deja în tabăra opusă. așadar, Gigi Becali a făcut ce-a putut și știut el, ca să dea satisfacție și milioanelor de români jigniți, n-a fost nici violent, n-a cerut nici pedepse, a evocat doar dracii ce se sălășluiesc în mințile și sufletele unora, lucru cu care putem fi de acord, că, la modul figurat, determină transformări în lume pe care nu le putem accepta.

Desigur, așa cum am zis la început, că legat de reacția lui Becali referitoare la azilele groazei și responsabilitatea fiilor săi Firea și Pandele, acesta merită titlul de om negru, dar aici prieteni am vorbit despre cu totul altceva, lucru pe care e bine să țineți minte. Aa, că unii ar dori să îmi pută Becali pe acest subiect și să nu-mi pută LGBT-iștii, nu, cu asta nu sunt de acord deloc. pe acest subiect Becali nu-mi pute deloc, Dar îmi pute puternică această presiune asupra normalității care se face prin manifestări deșănțate.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background