Omul Negru al Zilei – Andrei Muraru, ambasadorul-baron

Postat de pe 21 septembrie 2023

(transcrierea pamfletului „Omul Negru al Zilei” prezentat în emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Autor: Cozmin Gușă  

„Omul Negru al Zilei” este geamănul Andrei Muraru, ambasadorul baron. Criticile mele la adresa celor doi frați gemeni Muraru nu au șanse să se oprească, pentru că nici ei nu dau semne că se vor opri, cel puțin cât este Iohannis la Cotroceni, din acest șir de prostii, umilințe, acțiuni anti-naționale și atitudine de baroni. Ăsta din țară, Alexandru Muraru, care e la PNL, e un baron de Iași, iar ăstălalt, pe care l-am declarat eu „Omul Negru al Zilei”, ăsta este un ambasador-baron din Washington. E baron în primul rând pentru că și-a permis să închirieze pe banii statului român o reședință, unde locuiește cu soția și copilul, de câteva zeci de camere, de care nu aveam nevoie, că n-am auzit să se fi cazat acolo românii, tinerii, studenții care se duc, eventual, în excursie de studii să viziteze Statele Unite.

Un rezumat al isprăvilor sale l-a făcut deputatul AUR Dan Tanasă, care a adresat o serie de întrebări oficiale, al căror presupus răspuns, dar și întrebările în sine, certifică această calitate de ambasador-baron al favoritului lui Klaus Iohannis, dar nu numai a lui, Andrei Muraru. În primul rând, el este chestionabil cum și cu a cui aprobare și-a permis pe banii statului să facă o delegație de câteva sute de persoane, dintre care mulți artiști, câteva sute însemnând vreo 200, care să meargă pentru un eveniment cultural cu ocazia comemorării lui 9/11, adică 11 septembrie 2001, nici măcar nu era vreo cifră rotundă. Se presupune că aceste costuri au trecut de 1 milion de dolari cu mult și se dorește să se știe care a fost folosul și cine i-a permis acestui om, în condițiile în care guvernul Ciolacu zice că trebuie să facem economii, el să realizeze acest festin sau care sunt firmele de stat care au contribuit cu bani tot de-ai noștri la această megalomanie a baronului Andrei Muraru.

Cu această ocazie, desigur că în interpelarea lui Dan Tănase mai sunt înscrise niște cheltuieli inutile legate de caravanele în care merg o droaie de oameni prin Statele Unite, în care cică se ia pulsul diasporei, ca să se întâmple ce?… că n-am simțit să facă ceva Ambasada Statelor Unite pentru românii din Statele Unite, și, bineînțeles, celelalte cheltuieli în exces, sfârșind cu angajarea uneia dintre cele mai scumpe case de avocatură din lume, pentru ce și în ce scopuri. Și adaug eu aici, măi, baronule Andrei Muraru: cum ți-ai permis să nu răspunzi jurnaliștilor români și solicitărilor lor pentru ca în aceste zile se poate să fie acreditați la adunarea generală a ONU de la New York? Vom mai vorbi despre gemenii Muraru, pe care Ion Cristoiu îi poreclește „păduchii”; eu ăstuia din Statele Unite i-am spus doar „ambasadorul-baron”.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background