Olanda practică PROSTITUȚIA GEOPOLITICĂ, dar România tot va adera la Schengen!

Postat de pe 12 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM,  a fost analizat șantajul prelungit al Olandei la adresa României prin prisma opoziției la intrarea noastră în spațiul Schengen, chiar în ziua în care Iohannis îl primește în vizită pe premierul olandez, ce alte servicii/contracte cer olandezii de la România în schimbul acceptului lor.

Chiar astăzi se pregătesc negocierile între Mark Rutte, premierul Olandei, și Klaus Iohannis, președintele României. Apropo de opoziția categorică a Olandei față de aderarea României la Schengen, analistul Ciprian Purice opinează că România va reuși până la urmă să adere la Schengen și că nu va fi vreodată vorba despre acceptarea condițiilor exagerate pe care le-a impus Olanda.

Amintind despre teoria lui Petru Romoșan, dezvoltată în cadrul ediției de luni a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, Ciprian Purice declară că principalul opozant al intrării României în Schengen a fost Germania, încă din anul 2011. „Germania s-a folosit de Olanda pentru a ne pune la colț, iar Olanda a executat mereu porunca Germaniei”, spune analistul.

Opoziția Olandei are un singur obiectiv, potrivit lui Ciprian Purice, și anume ca România să nu poată fi beneficiara intrării în Schengen. Analistul este de părere că se dorește umilirea poporului român și crearea falsei impresii că România dă un soi de mită pentru a adera la Schengen, deși adevărul este că îndeplinește toate condițiile și, deci, are tot dreptul să solicite acceptarea intrării sale în această organizație.

Rezultatul nu va fi cel scontat, întrucât Olanda recurge la un tertip patetic și care nu va da roade. Factorul intern pare să se fi consolidat și pare să fi început să facă demersurile necesare pentru a apăra o parte din interesele țării. „Vom intra în Schengen, pentru că Germania s-a sucit și acum acesta este interesul său. Unul dintre motivele pentru care n-am intrat în Schengen în 2011 a fost parteneriatul strategic cu SUA. România trebuie să-și construiască un plan eficient pentru a putea să profite atât de relația cu SUA, cât și de relația cu Germania”, declară Ciprian Purice.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background