Oficialii americani acuză Israelul de crime de război – Israelul promite ocuparea Gaza

Postat de pe 16 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a analizat informațiile îngrijorătoare care au apărut în ultima perioadă și care prezintă o perspectivă sumbră asupra războiului din Orientul Mijlociu.

Josh Paul, care monitoriza livrarea de armament către aliații SUA, a demisionat și a afirmat public că Israelul comite crime de război. Acesta s-a declarat profund șocat de lipsa de critici din partea oficialilor americani cu privire la politica israeliană. Josh Paul consideră că armamentul american este folosit pentru a ucide civili.

„Critica Israelului este considerată un subiect tabu în politica americană, în special în Congres. Ei îi descurajează pe politicieni să spună public ceea ce gândesc în privat. Transferul de armament american către țările cu un bilanț îndoielnic în materie de drepturile omului a fost întotdeauna un subiect de dezbatere la nivelul Departamentului de Stat, până la atacul sângeros al Hamas. Nu a existat niciun spațiu de dezbateri sau discuții pe această temă după ce s-a petrecut acel atac, deși dezbaterile au avut loc întotdeauna în cazul altor probleme”, a mai precizat Josh Paul.

Așadar, dacă înainte normele pentru livrarea armamentului către aliații americanilor erau restrictive, iată că în cazul Israelului nu au existat dezbateri. Nivelul de diviziune în cadrul administrației americane, inclusiv în rândul oficialilor, este comparabil cu tensiunile care au precedat invazia Irakului în 2003.

Isaac Herzog, președintele Israelului, a declarat că „Israelul nu poate lăsa un vid în Gaza și va avea pe o perioadă nedeterminată responsabilitatea de a securiza enclava după război”. Afirmațiile sale arată clar intenția de a ocupa Gaza, sub pretextul asigurării securității zonei. Cu toate acestea, Joe Biden i-a avertizat pe israelieni că ar fi o mare greșeală să ocupe Gaza și că nu ar trebui să facă acest lucru. Israelul pare că a pus în aplicare un plan prin care încearcă să recâștige războiul mediatic, folosindu-se de mogulii media de tipul Fox News, BBC, ABC, trusturi care vor încasa bani pentru a prezenta în termeni favorabili acțiunile israeliene în Gaza.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background