Obiceiurile alimentare aberante promovate la nivel mondial

Postat de pe 27 iulie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei ”de miercuri, au fost criticate aberațiile tot mai frecvente ale unor personalități de renume la nivel mondial care promovează trecerea la consumul de insecte. „Se dorește promovarea acestui stil de viață absolut sinistru”, afirmă Iosefina Pascal.

„Mâncatul de insecte a devenit o chestiune de promovat și este promovat de vedete, de la Nicole Kidman, la Madonna și Robert Downey Jr. Aceștia promovează mâncatul de gândaci viteză”, anunță Iosefina Pascal.

„Robert Downey Jr., la emisiunea lui Stephen Colbert, promova făina de insecte. Spunea că se pot face tot felul de tipuri de mâncare din ea, deci a fost o emisiune culinar-grotescă. Mulți știu că acest actor face lucruri ciudate, dar nu știu exact de ce. Ei bine, interesul acestui domn este că, în ianuarie 2021, în cadrul forumului de la Davos, acest domn și-a prezentat un portofoliu întreg de firme și strat-up-uri fix în domeniul acesta al energiei alternative, al mâncărurilor acestora alternative care duc la reducerea poluării și emisiilor de carbon”, informează moderatoarea emisiunii, Iosefina Pascal.

„Unde sunt ONG-urile care apără drepturile gândacilor? Adică n-ar trebui să le apere și acum?”, întreabă Iosefina, retoric.

Prima pâine românească pe bază de insecte

„Vă spuneam că a apărut și în România prima pâine cu făină de greier. Studenții de la ‘Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară‘ de la Iași au copt prima pâine din făină de greier. Acum primele franzele sunt în stadiul de testare”, dezvăluie Iosefina Pascal.

Pe aceeași linie, se pare că este sugerată și trecerea la o formă de canibalism. „Un editorial recent din New York Times vorbea recent despre posibilitatea de a ne apuca de canibalism ca să compensăm lipsa alimentelor ce va veni. Am crezut că e o glumă, că la final va scrie satiră, dar nu. Este cât se poate de adevărat, iar un om de știință suedez a zis încă din 2019 că oamenii ar trebui să devină canibali ca să lupte împotriva schimbărilor climatice, deoarece consumul de carne umană ar fi mai sustenabil decât industria cărnii animale”, spune Iosefina Pascal, dezvăluind o informație de-a dreptul șocantă.

„Viitorul sună minunat”, afirmă Iosefina ironic în concluzia emisiunii.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background