Oamenii lui Coldea care „căpușează” companiile de stat

Postat de pe 4 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea sa de pe Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat care sunt companiile statului român care sunt căpușate de oamenii lui Florian Coldea.

La compania Transgaz, s-a transferat, în 2022, Marius Constantin Stoica, de la Nuclearelectrica. Acest domn a fost trecut în rezervă în 2017, împreună cu Florian Coldea. La Transgaz ocupă funcția de consilier al lui Ion Sterian, alături de Nelu Pop. Înainte de asta, fusese consilierul șefului Nuclearelectrica S.A.. Pe lista „căpușelor” lui Coldea se înscrie și Vasilica Grăjdan, soția directorului RAAPPS și șefa Direcției de Planificare și Organizare a Resursei Umane la Transgaz. Maria Davidoiu, soția fostului șef al TAROM, este acum șefa Biroului de Achiziții al Transgaz. Fratele Laurei Codruța Kovesi, Sergiu Lascu, ocupă și el o funcție importantă la Transgaz, fiind director adjunct al companiei.

La Romgaz, Virgil Popescu avea un consilier fost ofițer SRI. Alexandru Petrescu ocupă chiar funcția de președinte al ASF (încasând un salariu de zeci de mii de euro), asta după ce a fost Ministru al Digitalizării și după ce a ocupat o funcție importantă și la ANRM. Același Alex Petrescu este cel care s-a pozat alături de Ovidiu Toma de la CryptoData și a promovat produsele acestei companii.

Deși se spune că binomul SRI-DNA a fost destructurat, iată că vedem că oameni ce aparțin acestor instituții sau apropiați ai unor vectori SRI-DNA au „obținut” posturi foarte importante și foarte bine plătite în companii de stat.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background