Există o conexiune alarmantă între poluarea atmosferică și creșterea numărului de sinucideri

Postat de pe 4 martie 2024

O descoperire recentă evidențiază o conexiune alarmantă între poluarea atmosferică și creșterea numărului de sinucideri. Studiul arată că, odată cu intensificarea poluării, crește și incidența sinuciderilor, această tendință fiind mai accentuată printre femeile mai în vârstă decât se anticipase.

Deși efectele nocive ale poluării asupra sănătății fizice sunt bine documentate, acum se acumulează dovezi care subliniază impactul negativ asupra stării de bine mentale. Cercetarea condusă de Dr. Tamma Carleton și colegii săi de la Universitatea din California a explorat în profunzime această corelație.

Ei s-au concentrat asupra perioadelor în care nivelurile de poluare cresc din cauza inversiunilor de temperatură, un fenomen care captează poluanții în anumite orașe.

Analizând datele din 2000 până în 2019, cercetătorii au observat o creștere cu 25% a ratelor de sinucidere în județele chinezești în timpul creșterii poluării cauzate de inversiunile de temperatură. Ei au constatat că femeile în vârstă sunt cele mai expuse riscului, cu o probabilitate de sinucidere de 2,5 ori mai mare.

Deși nu este clar de ce femeile în vârstă sunt deosebit de vulnerabile, studiul subliniază necesitatea de a aborda impactul poluării aerului asupra sănătății mintale prin politici publice, mai degrabă decât doar prin intervenții individuale.

Reducerea poluării aerului în orașele chinezești, datorată unor surse de energie mai puțin poluante, a demonstrat deja efecte pozitive în ceea ce privește scăderea ratelor de sinucidere.

Această cercetare nu numai că pune în lumină efectele dăunătoare ale poluării aerului asupra sănătății mintale, dar evidențiază, de asemenea, beneficiile potențiale ale tranziției către surse de energie regenerabilă, scrie incredibilia.ro.

Prin prioritizarea energiei curate și reducerea poluării, țările pot nu numai să îmbunătățească sănătatea publică, ci și să abordeze creșterea îngrijorătoare a ratelor de suicid.

sursă: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background