O societate fără presă liberă intră rapid în degringoladă, este și pericolul ce pândește România!

Postat de pe 4 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Mihai Rusu a analizat necesitatea unei societăți cu presă liberă, prin prisma fondării Clubului de Presă, arătând care pot fi efectele asupra mediului politico-economic românesc, cum mai funcționează presa în Germania și Occident și ce rol are în sprijinirea mișcărilor civice.

Incidentul cu implicarea presei sorosiste și a vectorilor din justiție în emiterea de știri false este clar „un atac concentrat asupra drepturilor omului, asupra dreptului de exprimare și al conștiinței libere a jurnaliștilor, este o presiune extraordinară”, a afirmat Mihai Rusu, adăugând, totodată, că este menirea Clubului de Presă să reacționeze pentru a nu permite ca astfel de entități să se amestece în chestiuni interne sau să acopere jurnaliști. Cozmin Gușă a sugerat că este necesară fundamentarea unei poziții a Clubului de Presă prin care să li se ceară entităților media să elimine din redacție oamenii care au fost în stare să preia asemenea ordine de la șefa Freedom House.

„În Constituție, la art. 9, scrie clar că ‘sindicatele, patronatele și instituțiile profesionale se constituie și își desfășoară activitatea potrivit statutelor în condițiile legii. Ele contribuie la apărarea drepturilor și la promovarea intereselor profesionale’. Acei pseudo-colegi ai noștri ne-au trădat, asta este trădare profesională!”, a declarat ferm Mihai Rusu.  

Prin faptul că presa de astăzi din România nu mai funcționează corect, ea pierde în primul rând oamenii. Toate fake news-urile, înscenările, diversiunile și „combinațiile” în România s-au normalizat, par firești. Normal ar fi, însă, ca presa să prezinte modele după criteriile de integritate morală, or astăzi nu se mai întâmplă acest lucru. „Presa de ‘mondenități’ schimbă întregul profil moral al unei generații tinere care este foarte sensibilă la tot ce este rău. Nu se mai respectă adevărul, o bună parte din presă este politizată, iar jurnaliștii își vând conștiința pe sume de nimic”, a punctat jurnalistul Mihai Rusu. Societatea românească este în degringoladă! Adulții de peste 50 de ani sunt depășiți de tehnologie și de tot ce fac tinerii, iar tinerii ignoră valorile.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background