Noi reguli impuse de ministerul Transportului Maritim din Grecia pentru cei care merg în vacanță cu mașina în insule

Postat de pe 29 mai 2024

Ministerul Transportului Maritim din Grecia a emis, pe 16 aprilie, un set de reguli care se referă la transportul vehiculelor cu combustibil alternativ (AFV) cu navele maritime, și care îi obligă pe șoferi să se asigure că bateriile mașinilor electrice avea un nivel maxim de încărcare de 40%, iar buteliile de gaz, de 50%.

Circulara Ministerului Transporturilor Maritime din Grecia are codul 2322.3/79893/2023 și a fost emisă, prima oară, pe 14 noiembrie.2023 și actualizată pe 16 aprilie 2024.

Normele stipulate în regulament se bazează pe un studiu realizat de Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) și pe experiența internațională, în măsura în care problema transportului acestor tipuri de vehicule cu nave a preocupat comunitatea internațională de transport maritim relativ recent.

Reglementările ministerului elen fac referire la ”vehicule hibride pur electrice și reîncărcabile care poartă acumulatori (baterii) și la ”vehicule care utilizează combustibili gazoși lichefiați și comprimați”.

Din motive de prevenție, conducătorii ministerul elen impune următoarele reguli pentru aceste tipuri de autovehicule care ai căror șoferi intenționează să urce pe nave de coastă (bac, feribot):

– la vehiculele pur electrice sau hibride reîncărcabile, temperatura bateriilor trebuie verificată, nivelul de încărcare trebuie să fie de până la 40% din capacitatea lor totală;

– la vehiculele cu alți combustibili alternativi, cum ar fi gazul lichid sau gazul natural, rezervoarele acestora nu trebuie să conțină combustibil care depășește 50% din capacitatea lor totală.

De asemenea, se subliniază că există obligația pasagerilor-șoferi de a informa imediat echipajul navei în cazul primirii oricărui semnal de alarmă de sistemele de siguranță ale vehiculului.

”Responsabilitatea pentru a se asigura că nu există nicio deteriorare a vehiculului sau avarii la sistemul de combustibil, rezervoarele sau acumulatorii acestuia revine exclusiv proprietarilor acestor vehicule, iar compania de transport maritim poate asigura acest lucru în orice mod pe care o stabilește”, se mai precizează în documentul oficial, citat de OT.

De asemenea, este interzisă încărcarea vehiculelor hibride electrice și reîncărcabile în timp ce se află la bordul navei.nu vor putea fi încărcate la bord.

”Preocuparea principală a Ministerului Transporturilor și Politicii Insulelor și a Gărzii de Coastă este siguranța vieții umane pe mare. Instrucțiunile date pentru transportul în siguranță pe navele de coastă servesc acestui scop, dar fără a împiedica libera circulație a ”vehiculelor verzi” în insulele noastre.

Rugăm șoferii să urmeze instrucțiunile, astfel încât să ne bucurăm cu toții de călătorii în siguranță pe mările noastre”, mai precizează ministerul Transportului Maritim din Grecia.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background