CTP și Cristoiu uniți sub tricolorul „Patria a Priori”

Postat de pe 29 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat cazul CTP și Ion Cristoiu în contextul mega-scandalului momentului referitor la audierile și punerea sub acuzare a generalilor-interlopi Florian Coldea și Dumitru Dumbravă.

Toată lumea a crezut că este o scăpare faptul că reputatul jurnalist Ion Cristoiu i-a luat apărarea generalului Florian Coldea, invocând deontologia de jurnalist pe care trebuie să o respecte. Una este să-i pui la dispoziție unei persoane o tribună de exprimare, și alta este să iei apărarea în mod excesiv unui om condamnat, dovedit ca fiind unul dintre artizanii distrugerii României din ultimii ani. Relatarea convorbirii telefonice dintre Ion Cristoiu și Florian Coldea a venit după ce anterior jurnalistul i-a luat apărarea lui Florian Coldea în mod repetat, pe o linie similară cu poziționarea jurnaliștilor din presa aservită, care susțin că dosarul este slab, că Florian Coldea nu apare în înregistrări, ci este doar invocat.

Mai grav decât atât este că atât Ion Cristoiu, cât și Cristian Tudor Popescu au susținut public faptul că Florian Coldea ar fi nevinovat. Ion Cristoiu a spus despre Coldea că este un bișnițar, minimalizând efectul real și gradul de implicare a lui Coldea în sistemul de justiție. CTP a spus că Dumbravă și Coldea ar fi nevinovați și că și-au plătit cauțiunea. La Ion Cristoiu este de mirare faptul că a ajuns să infirme tot ce s-a scris în presă și tot ce s-a anchetat la televizor în ultimul deceniu și chiar ce a documentat el însuși în ultimii ani. Jurnalista Iosefina Pascal a adus în atenția publicului un articol din 2019, intitulat „Dezvăluiri din discuțiile cu Florian Coldea. Întâlnirile de taină ale lui Cristoiu cu Coldea”, subliniind că nu există niciun motiv real pentru ca un jurnalist (și cu atât mai mult maestrul Cristoiu) să se întâlnească în biroul de la SRI cu Florian Coldea, decât dacă e chemat la ordin. În articolul anterior menționat se scria că „analistul politic Ion Cristoiu dezvăluie detalii din relația sa apropiată cu Florian Coldea la emisiunea Marius Tucă Show”.

Este o problemă atunci când tu invoci deontologia jurnalistică pentru a nega evidențele ce reies din acele discuții înregistrate, ce reies din documente și din plățile efectuate în conturi. Aici nu trebuie să dovedim dacă ăia au luat bani la plic sau dacă i-a fotografiat cineva făcând asta. Banii s-au dat în conturi pentru consultanță fictivă!”, a punctat Iosefina Pascal. Există niște grupuri de analiști și jurnaliști din tabăra care a fost etichetată ca fiind „suveranistă” care îl apără pe Florian Coldea, a mai remarcat jurnalista. Iosefina Pascal consideră că Ion Cristoiu își anulează o parte semnificativă din munca sa prin publicarea ultimelor videoclipuri despre Florian Coldea, făcute „în creierii nopții”, când alți jurnaliști stăteau de strajă la DNA.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background