Noi proteste desfășurate în Germania împotriva restricțiilor anti-COVID

Postat de pe 4 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Mii de persoane au participat duminică la un protest împotriva restricțiilor anti-COVID, ce a fost organizat la Berlin. Protestul s-a desfășurat în ciuda interdicției adunărilor, ceea ce a dus la reținerea a aproximativ 600 de persoane.

Autoritățile locale au interzis mai multe proteste în acest weekend, inclusiv unul din partea mișcării Querdenker din Stuttgart. 2 000 de ofițeri au încercat să disperseze grupurile mai mari, dar au ajuns hărțuiți și atacați de către protestatari. „Au încercat să străpungă cordonul de poliție și să ne scoată colegii”, a declarat poliția din Berlin. De asemenea, ofițerii au fost forțați de împrejurări să folosească substanțe iritante și bastoane.

Germania a ridicat mai multe restricții în luna mai, inclusiv redeschiderea restaurantelor și barurilor. Totuși, activități precum servirea mesei în interiorul restaurantelor sau șederea într-un hotel, necesită dovada vaccinului, testului sau trecerii prin boală. Numărul cazurilor noi de coronavirus din Germania rămâne scăzut în comparație cu țările vecine. Cu toate acestea, varianta delta a declanșat o creștere a infecțiilor în ultimele săptămâni, Germania raportând 2000 de cazuri zilnice.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Continuați lectura

Melodia actuala

Titlu

Artist

Background