Nimic fără China, definiția civilizației – Adrian Severin, la GOLD FM

Postat de pe 3 martie 2022

Autor: Valentin Andronescu

Fostul politician Adrian Severin a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „Nu putem analiza niciun eveniment important din lumea de astăzi fără să ne gândim la China”:

Cel mai important fenomen care ar avea loc în acest moment și care ar fi greu de crezut că nu va evolua în continuare ar fi ascensiunea Chinei. „China nu este o putere nou-născută, ea, cândva, a fost printre primele și cele mai importante ale civilizații”, a specificat Adrian Severin. Potrivit politicianului, China nu ar putea fi civilizată, în condițiile în care ea însăși este civilizația.

În continuare, ar exista probleme de ordin economic, militar, științific, tehnologic și așa mai departe. „Puterile consacrate ale ultimelor secole au într-adevăr reacții de respingere”, a declarat Adrian Severin. „Dacă ar fi înțelepți ar putea să nu-i lase pe chinezi să se ridice singuri și împotriva tuturor, ci să-i lase să se ridice braț la braț cu noi”, mai spune politicianul.

Dilema negocierilor

În condițiile respective, s-ar fi putut negocia noi reguli în ce privește conviețuirea la nivel global, „care să respecte și felul nostru de a trăi, nu să înlocuim ordinea noastră cu a lor, să fie ambele întrepătrunse”, potrivit fostului membru al Parlamentului European.

Adrian Severin a declarat că: „Președintele Donald Trump a înțeles acest lucru, conștient sau nu”. Fostul șef al statului american ar fi înțeles că America nu ar mai putea pretinde rolul de lider al lumii. „Donald Trump a intuit direcția bună, dar fiind neprofesionist, politicile sale nu au fost potrivite”, mai spune Severin.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background