Nicușor Dan – o scrisoare pierdută în scandalul momentului. Imagini de colecție cu Iohannis

Postat de pe 25 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Pierderea lui Nicușor, marele deschizător de pârtie – Sparanghel Vodă Iohannis și iubirea pentru Trudeau au fost subiectele primului segment al emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, prezentată de Iosefina Pascal.

O scrisoare pierdută marca Nicușor Dan

În 2012, în campania electorală pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a promis să captureze toți câinii maidanezi. Aceasta era la acel timp o problemă foarte mare a orașului și toți candidații făceau promisiuni și se foloseau de această temă pentru a strânge capital electoral.

„În cadrul acelei dezbateri Nicușor a plusat mult, a spus că vom avea un registru al tuturor câinilor, fie maidanezi sau nu, a promis și că vor fi construite adăposturi suficiente pentru aceștia, că va promova adopțiile și chiar și-a semnat demisia în alb în cazul în care nu îndeplinea aceste obiective”, a spus Iosefina.

Problema câinilor comunitari neînregistrați este și acum o temă de actualitate așa cum era și atunci, doar că nu se discuta despre asta în spațiul public până la tragedia recentă cu Ana Oroș, care a fost mâncată de vie de câini.

Există ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor), entitate special creată pentru a se ocupa de așa ceva, dar care la o solicitare urgentă a dat un răspuns de noaptea minții: „nu avem program sâmbăta și duminica!?”. Există și Poliția Animalelor, dar ambele instituții se pare că nu-și fac treaba. Există o asociație chinologică care se ocupă cu înregistrarea câinilor, mai ales a celor de luptă, periculoși, dar ei au afirmat că în ultimii ani s-au făcut puține înregistrări față de numărul imens de reclamații privind câinii înregistrate la poliție.

„Nicușor este ocupat cu mărirea salariilor celor de la ASPA. Nu numai că nu și-a respectat în general promisiunile făcute în campaniile electorale, dar nu și-a respectat nici planul de a rezolva această problemă reală a câinilor, nemaivorbind de demisia promisă și pierdută…”, a încheiat jurnalista subiectul.

Sparanghel Vodă Iohannis

„După gafa monumentală făcută de Werner în 2017 când în discursul oficial a zis că ‘se comemorează Mica Unire’, am zis că nu se poate ceva mai rău, dar iată că a recidivat și vedem acum asemănarea pe care și-a făcut-o singur Iohannis cu Domnul Cuza. Aseamănă proiectul eșuat ‘România Educată’ cu Legea Educației a lui Alexandru Ioan Cuza!”, a anunțat amuzată Iosefina Pascal.

Simpla asociere a acestui politruc, așa cum s-a autodenumit singur Iohannis, cu marele domnitor este de natură a jigni istoria României și imaginea de mare reformator a lui Cuza Vodă. De când Werner Iohannis a devenit președinte, învățământul din România a suferit extrem de multe schimbări și modificări la legea educației, s-au perindat o groază de miniștri care și-au impus fiecare propria viziune, toate acestea ajungând să bulverseze și să facă un haos total în sistemul de învățământ și în rândul elevilor și profesorilor.

„Nu prea e pe consecvență Iohannis, dar este consecvent în gafe. Este totuși posibilă o asemănare între Cuza Vodă și Sparanghel Vodă Iohannis: acesta din urmă s-a dovedit a fi un adevărat deschizător de drumuri, dar și de pârtii, fiind de notorietate drumurile făcute de acesta la Sibiu, la Predeal și Sinaia. Nu cred că Vodă Cuza ar fi fost fan Iohannis, invers, înțeleg de ce, deși pare că nu a învățat prea multe nici măcar din istoria recentă a României. Dar de ce ne mirăm, nu a trecut foarte mult timp de când un alt politruc, Cîțu, și-a făcut singur, la propriu, o imagine în care se visa Superman!?”, a amintit Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background