Greta și activiștii de mediu ipocriți – milioane de măști de protecție au fost distruse

Postat de pe 25 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a vorbit, în emisiunea sa de la Gold FM, „Scamatoriile Iosefinei”, despre impactul grav asupra mediului pe care-l au materialele din pandemie și despre tăcerea ciudată a activiștilor de mediu față de această problemă.

„Un studiu făcut de publicația WELT din Germania arată că 7 milioane de măști au fost distruse în Baden, 5,5 milioane în Saxonia, 5 milioane în Rihn și Westfalia, 50 de mii în Mecklenburg și că urmează să fie distruse 55 milioane anul acesta dintr-un total de 180 de milioane de măști de protecție care vor expira. Probabil se va ajunge la un miliard de măști expirate care vor trebui distruse numai în Germania”, a anunțat jurnalista la începutul emisiunii.

Nemții spun că aceste materiale vor fi reciclate energetic, adică se va obține energie prin arderea lor, ceea ce nu e cazul la noi unde reciclarea înseamnă maxim arderea a tot felul de deșeuri, chiar și foarte toxice, prin gropile de gunoi din orașe și de pe aiurea. România e țara unde un Ministru al Mediului și-a pus semnătura pe aprobarea unui import de deșeuri radioactive din Germania!

Se face mare tam-tam pe subiectul poluării, iar activiștii de mediu se doresc în prima linie a luptei în apărarea mediului. Dar de ce Greta Trotineta și ceilalți activiști nu se sesizează și pe tema măștilor de protecție, a vaccinurilor și a materialelor din pandemie care vor trebui reciclate?

„Activiștii se pare că nu sunt preocupați de aceste materiale cu care s-a făcut o speculă imensă pe banii noștri și care acum sunt aruncate până și în mări și oceane, sau reciclate energetic, sau pur și simplu aruncate la întâmplare. Am intrat oficial în epoca ipocriziei, dar și în  epoca panicii care s-a și oficializat. Anunțurile oficiale bagă în sperieți oamenii, dar adevăratele probleme grave și lucrurile îngrijorătoare nu sunt dezvăluite sau anunțate”, a concluzionat jurnalista.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background