„Nick Ciucă, premierul Italiei?” – Iosefina Pascal la GOLD FM

Postat de pe 15 decembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii “Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Nu știu al cui stat este domnul Ciucă premier, dar nu poate fi premierul României. Acesta nu trebuia să se antepronunțe în cazul Șoșoacă pentru că sfidează legea”.

„Guvernul României condamnă cu fermitate orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor. Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informație sunt garanții ale unei democrații consolidate și ale funcționării statului de drept. Premierul Nicolae Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului român” – se precizează într-un comunicat de presă.

Iosefina Pascal susține că, prin lege, statul român trebuie să respecte și să reprezinte interesele poporului, interesele votanților, iar Diana Șoșoacă are în primul rând acest statut, înainte de funcția de senator. „Nicolae Ciucă nu ar fi trebuit să se autoprununțe în cazul Diana Șoșoacă. Premierul a jucat în picioare independența justiției și a terfelit imaginea senatoarei” – a adăugat jurnalista.

Posibila ofensă adusă României

Tot conform legii, Diana Șoșoacă ar fi avut dreptate, căci acei jurnaliști italieni ar fi intrat pe propietatea ei, iar după ar fi refuzat să se legitimeze. Tot incidentul ar fi fost făcut cu un scop, potrivit Iosefinei Pascal: „Reportajul de pe TG1a fost făcut special pentru a ofensa România. Materialul este tendențios și este menit să arate vocile antivacciniste și să prezinte țara noastră ca una retrogradă, incultă și rudimentară”.

„Iar Nicolae Ciucă nu a spus nimic despre asta” – observă jurnalista GOLD FM. „Din contră, și-a cerut scuze în numele României pentru acțiunile Dianei Șoșoacă pentru o anchetă încă în desfășurare. Realitatea este cu totul alta”.

Ulterior, Diana Șoșoacă i-a cerut demisia premierului Nicolae Ciucă, după ce acesta nu i-a luat apărarea în scandalul cu jurnaliștii italieni: „Ziua în care serviciile române și străine, guvernanții și politicienii, Parchetul și Poliția, au anihilat Justiția în România și au mânjit imaginea României. Prim-ministrul României trebuie să-şi dea demisia de urgenţă, să pună mâna pe carte şi să înveţe că dreptul de proprietate este inviolabil. A fi jurnalist nu îţi permite să intri pe proprietatea unui om şi să-i încalci dreptul la viaţă privată, dispoziţiile GDPR. Să ataci oamenii în propria lor casă, să filmezi fără acord, să minţi şi să denigrezi o ţară întreagă, toate acestea încalcă deontologia profesională a jurnalistului”.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background