„Cei car conduc țara nu par a da doi bani pe problema economiei” – Petrișor Peiu, verdict economic la GOLD FM

Postat de pe 16 decembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Petrișor Peiu, profesor la Universitatea Politehnică din București, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „2022 nu va fi un an ușor. Cine spune asta greșește foarte mult. Inflația e boala care macină acum România, dar toți ignoră asta! În 2022 putem avea stagflație.”.

Analistul economic Petrișor Peiu atrage atenția cu privire la faptul că lucrurile nu ar merge bine în economia românească, iar guvernații nu ar fi deloc interesați de acest subiect, în special de micșorarea numărului de locuri de muncă. „Pentru 2022, Românii ar trebui să se teamă de fenomenele inflației și de stagnarea economică. Aceasta este cea mai periculoasă combinație” – este de părere Petrișor Peiu.

Proferolul universitar preconizează faptul că populația României ar urma ca în 2022 să-și reducă consumul de multe bunuri și servicii din cauza creșterilor facturilor la gaze și energie. „Toate semnele arată că situație nu e bună” – susține Petrișor Peiu. „Vânzările la supermarketuri nu au crescut, mai ales în contextul restricțiilor”.

Problema conducerii

Un principal vinovat, în concepția lui Petrișor Peiu, ar fi președintele Klaus Iohannis: „De ce nu iese acum să vorbească? Toată lumea zice că Iohannis e neamț. Nu e neamț, căci altfel lua vreo măsură precum cele de acolo, încerca să rezolve ceva”.

Atât guvernele anterioare, cât și cel actual nu ar fi început și nu ar fi terminat nimic în ceea ce privește problema economică din România: “Ministrul energiei iese mereu și spune că Gazpromul a scumpit gazul, când toată lumea știe care este situația. Noi în țară nu avem capacitatea de producție, OMV Petrom extrage două treimi din cât extrăgea înainte, Gazpromul și-a micșorat producția. Dar pe afară, alții pot, iar noi nu”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background