„Dispariția solidarității în presă” – Sorin Roșca stănescu, la GOLD FM

Postat de pe 14 decembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul și fostul senator Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Jurnaliștii de investigație nu sunt uniți sub nicio formă, deși merg în aceeași direcție.”.

Sorin Roșca Stănescu pune problema lipsei solidarității din domeniul presei de investigație susținând că „fiecare spune același lucru, dar îl vorbește de rău pe celălalt. Iar asta nu este doar o chestie românească”. Jurnalistul afirmă că și-a propus ca în viitorul apropiat ar dori să se întâlnească cu mai mulți ziariști din țară, din diverse domenii, pentru a încerca formarea unei organizații în scopul apărării cetățenilor plătitori de taxe.

„Dacă facem un acord comun foarte puternic îi apărăm pe cetățenii României” – a adăugat Sorin Roșca Stănescu. „În momentul de față, nimeni nu mai poate bate cu pumnul în masa guvernelor, președintelui sau a serviciilor secrete”.

Nocivul egocentrism

Sorin Roșca Stănescu susține că ar fi sute de jurnaliști buni în România, doar că fiecare ar suferi de egocentrism: „Fiecare crede că este cel mai bun, fiecare îl neagă pe celălalt” – observă jurnalistul. „Vă dați seama ce forță am fi dacă ne-am asocia unii cu alții și dacă ne-am apropia într-o direcție apropiată, dar împreună”.

Jurnalistul povestește cum în 1990 a existat o zi în care nu a apărut presa scrisă din cauza lipsei hârtiei. Atunci, ziariștii români au primit resurse de material din partea omului de afaceri George Soros, iar Sorin Roșca Stănescu, în calitate de președinte al organizației de împărțit hârtia, a împărțit-o nediscreționar tuturor caselor de presă, indiferent de ce politică făceau.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background