Neamțu: Texasul luptă contra invaziei Americii, permisă de către democrați, în interes electoral

Postat de pe 30 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Mihai Neamțu a analizat marele conflict intern din SUA, care e situația la zi și cum se mobilizează americanii contra administrației Biden.

Știrea de ultimă oră referitoare la tensiunile din SUA ne indică faptul că peste 26 de procurori de state se vor solidariza cu Texasul în încercarea cetățenilor de a bloca imigranții ilegali și de a-și exprima autonomia în fața administrației federale. America pare să fie la o răscruce. Se desfășoară un conflict vizibil și intens între guvernatorul Texasului, Greg Abbott, și președintele Americii, Joe Biden. Această polemică pleacă de la interpretarea textului constituțional, de la una dintre ideile principale stipulate la înființarea statului, conform căreia le era promisă fiecărei colonii/fiecărui stat toată apărarea pe care un stat federal trebuie să o ofere cetățenilor. Greg Abbott nu face decât să vină astăzi și să-i ceară președintelui SUA să-și facă datoria și să respecte constituția, mai precis să apere cetățenii de uriașul val de imigranți ce le amenință siguranța și bunăstarea.

Joe Biden a amenințat zilele trecute că va trimite reprezentanți ai guvernului federal peste texani și peste gărzile naționale din Texas, chiar cu riscul de a se isca un conflict între aceștia. Mihai Neamțu a relatat, în urma călătoriilor sale recente prin SUA și mai ales în Texas, că se poate observa o tensiune amplificată, precum și o tendință de secesionism a texanilor. „Ceea ce se întâmplă în Texas este un experiment: se încearcă testarea granițelor naturale sau a granițelor politice ale statelor naționale. Dacă experimentul Texas va reuși, atunci liderii își vor permite să facă același lucru și în Italia, cum au încercat deja, și în Spania, cum s-a întâmplat deja, și în Grecia, cum s-a întâmplat deja, și ne vom trezi și în Europa în următoarele decenii cu zeci de milioane de oameni care vin din lumea a treia”, a avertizat Mihai Neamțu.

Stânga radicală, reprezentată de partidul democrat condus de Joe Biden, nu mai ține cont de lege. Penetrarea Americii pe la granița de sud generează un cocktail exploziv, care include schimbarea structurii societale, a compoziției etnice, este sporit traficul de droguri și mediul infracțional și se poate ajunge chiar la atacuri teroriste, după cum avertiza și Donald Trump. Calitatea umană în baza căreia America s-a construit și s-a consolidat ca super-stat dispare, fiind infiltrată de 12 milioane de imigranți ilegali. Partidul democrat se pregătește să le ofere cetățenie acestor oameni, iar în consecință ei vor vota toată viața lor cu stânga. Mai mult decât atât, elitele financiare își doresc și chiar fac tot posibilul ca societatea americană să fie luată cu asalt de imigranți pentru că au nevoie de o forță de lucru extrem de ieftină. O astfel de mutare afectează în principal clasa de mijloc, care va pica într-o zonă de pauperitate.  

În momentul de față, 2.600-2.800 de camioane și autobuze se îndreaptă spre graniță, iar texanii sunt și ei prezenți acolo pentru a amplasa sârmă ghimpată de-a lungul frontierei. Mihai Neamțu preconizează că se va ajunge la o confruntare directă între Biden și Trump. Donald Trump are numai de câștigat din această criză.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background