Ne întoarcem în secolul XX? Pandemie dusă la extrem de autorități

Postat de pe 11 ianuarie 2022

Autor: Maria – Cristina Constantin

În cadrul emisiunii ,,Ce-i în gușă și-n căpușă”, fostul ministru al economiei Varujan Vosganian declară că  excesele împotriva drepturilor omului din punct de vedere factual, științific sunt datorate neputinței și incompetenței autorităților, deși omenirea a mai trecut prin aceste stări de criză.

Întotdeauna s-au căutat grupuri care să mascheze neputința, potrivit lui Vosganian. De exemplu, în secolul trecut, ereticii persecutau creștinii, evreii, cât și femeile considerate vrăjitoare. În prezent, aceste grupuri sunt reprezentate de cei nevaccinați. Astfel, s-au format două tabere: cei vaccinați care nu acceptă alte păreri, iar cei nevaccinați care asociază vaccinul cu orice alte conspirații. De asemenea, există o tabără de mijloc care manifestă solidaritate și respectând deciziile celor din jur.

„Rămâne un gust amar că democrația este foarte fragilă. Rămâne un gust amar că n-am învățat nimic din lecțiile amare ale secolulu XX și rămâne un gust amar că teama de moarte este mult mai amplificată în secolul XXI, decât în secolele XIII-XIV, când oamenii mergeau în cruciade și se luptau unii cu alții”, declară fostul ministru al economiei, Varujan Vosganian la Gold FM.

DISPUTA DINTRE BINELE PUBLIC ȘI BINELE INDIVIDUAL

Varujan Vosganian este de părere că disputa dusă de oameni cu ei înșiși îi îndeamnă să își apere “esența, uniticitatea, autenticitatea”. Potrivit perioadei comuniste, aceași problemă a fost identificată între binele public „forța oarbă absurdă” și binele individual „apărat de rebeli” ce au înțeles că este necesar să își respecte condiția umană.

Fostul ministru afirmă că banii ar fi motivul principal al pandemiei și critică efectele virusului. La nivelul statelor lumii, situația se schimbă radical: în Asia de Sud-Est, Africa Neagră, China împreună cu alte state sunt mult mai puțin afectate de această pandemie care a reușit să provoace pagupe în alte părți.

Totodată acesta acuză Partidul Social Democrat (PSD), cât și autoritățile de impunerea lockdown-ului și a restricțiilor inadecvate, tocmai pentru a nu își asuma vina ulterioarelor consecințe.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background