Ce s-a mai întâmplat cu pomii plantați de Iohannis?

Postat de pe 11 ianuarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul și fostul senator Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Din câte știu, acei pomi sunt uscați, dar și foarte puțini. Toate acele mișcări sunt pur propagandistice”.

Președintele României Klaus Iohannis a avut de-a lungul celui un mandat și jumătate diverse acțiuni cu scop ecologist. Șeful statului a participat la numeroase activități în care a încurajat românii să aibă grijă de natură prin plantarea de pomi. Sorin Roșca Stănescu este de părere că toate aceste acțiuni ar avea scop propagandistic.

„Klaus Iohannis se face de râs în materie de plantare de păduri” – susține jurnalistul. „De când este președinte, nu întreprins absolut nimic pentru a opri defrișările de păduri. În ziua de azi, acest lucru este foarte simplu. Se pot achiziționa drone care să zboare pe deasupra zonelor în care se produc defrișări iar acestea să fie depistate cu ajutorul tehnologiei”.

Problema gazelor române

Pe fondul celor mai recente discuții despre schimbările climatice, adevărul ar fi că de fapt nu s-ar face nimic în acest sens. Pădurile, apele și terenurile nu ar fi potrejate de către autorități, potrivit lui Sorin Roșca Stănescu: „Tot ceea ce facem este să ne conformăm Uniunii Europene și să închidem minele de cărbuni și centralele”.

În felul acesta, am participa la ajutarea Statelor Unite ale Americii, care în prezent sunt numărul unu la capitolul export. „În schimb, România este într-o situație de impas. Țara noastră nu are gaze ca să ieșim din iarna asta dacă temperaturile vor coborî sub 0 grade” – observă jurnalistul. „Ținem minte cum Ludovic Orban a abrogat legea potrivit căreia România trebuia să facă rezerve primăvara pentru perioada rece”.  

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background