Natalia Gavriliţa este noul prim-ministru al Republicii Moldova

Postat de pe 6 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

După o perioadă de șapte luni de incertitudine, cu un Guvern fără puteri depline, Moldova are un nou prim-ministru.

Prin votul a 61 de deputați, cabinetul de miniștri, în frunte cu Natalia Gavriliţa, a fost învestit în funcție vineri. Noul Executiv urmează să treacă printr-o restructurare, fiind format din 13 ministere, cu patru mai mult decât cel anterior. „Vă promitem că imediat mergem la muncă și vom munci consecvent pentru interesele cetățenilor”, a declarat Natalia Gavriliţa, noul prim-ministru.

Guvernul Gavriliţa a fost sprijinit doar de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate. Partidul Șor și Blocul Comuniștilor&Socialiștilor au anunțat din start că nu vor acorda votul de încredere noului Guvern. După ce au primit votul de încredere al Parlamentului, membrii noului Guvern au depus jurământul în fața președintelui Maia Sandu.

Natalia Gavrilița este vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate. În 2019, a fost ministra Finanțelor, iar în perioada 2015-2019 a fost director general al Fondului Global pentru Inovare. A activat ca secretar de stat al Ministerului Educaţiei și a deținut funcția de șefă a Departamentului politici și dezvoltare. Pe parcursul carierei sale a activat ca expertă internațională pentru Banca Mondială, UNICEF și alte organizații internaționale.

Sursă text: Adevărul.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background