Ministrul mediului intenționează să înființeze o instituție preocupată cu problemele de mediu

Postat de pe 11 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

În cadrul emisiunii ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, au fost prezentate date despre diplomația climatică națională.

Ministrul mediului din România Tánczos Barna, a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern. Acesta intenționează să înființeze în minister un corp al atașaților pe probleme de mediu. Noul grup ar urma să asigure reprezentarea ministerului în cadrul misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

Proiectul de hotărâre de guvern nu precizează câte posturi vor fi înființate și ce impact bugetar va avea acest plan. În schimb, Ministerul mediului ar urma să desemneze în acest proiect reprezentanți cu atribuții în domeniul relațiilor pe probleme de mediu. Reprezentanții vor trebui să promoveze obiectivele climatice ale țării noastre. Aceștia ar urma să își desfășoare activitatea pe o perioada de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii cu până la 12 luni.

Personalul desemnat ar avea următoarele atribuții: crearea, cultivarea și dezvoltarea dialogului și sprijinirea proiectelor și inițiativelor de cooperare în domeniul climei și protecției mediului. O altă sarcină este promovarea unor obiective și interese ale României în contextul negocierilor care au loc la nivelul Uniunii Europene sau în plan internațional cu state terțe. De asemenea, reprezentanții trebuie să sprijine obiectivele Uniunii Europene asumate și de România, pe cont propriu sau în colaborare cu alte state membre ale uniunii. Nu în ultimul rând, specialiștii în probleme de mediu vor avea ca atribuție să sprijine realizarea obiectivelor rețelei de diplomație climatică a României.

Emisiunea ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Gold FM. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background