Guvernatorul statului New York a demisionat în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală

Postat de pe 11 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Într-o transmisie live, guvernatorul Andrew Cuomo și-a anunțat demisia, afirmând că acuzațiile aduse la adresa sa sunt motivate politic. De asemenea, Cuomo a mărturisit că își asumă întreaga responsabilitate pentru acțiunile sale.

Această decizie vine după ce anchetatorii biroului procurorului general al statului au constatat că guvernatorul a hărțuit mai multe angajate. “Constatăm că guvernatorul a hărțuit sexual un număr de actuali și foști angajați ai statului New York, printre altele, angajându-se în atingeri nedorite și neconsensuale, a avut comentarii jignitoare de natură sugestivă și sexuală care au creat un mediu de lucru ostil pentru femei”, au scris anchetatorii în raportul publicat pe 3 august.

Guvernatorul a recunoscut că îmbrățișează și sărută dezinvolt oamenii, indiferent dacă sunt bărbați sau femei. “Asta nu înseamnă că nu sunt 11 femei pe care le-am jignit cu adevărat. Există. Și pentru asta, îmi cer profund, profund scuze. M-am gândit că o îmbrățișare și punerea brațului în jurul unei angajate în timp ce făceam o fotografie a fost un gest prietenos. Am sărutat o femeie pe obraz la o nuntă și am crezut că sunt drăguț. Am vrut să fiu îndrăgit. Dar femeilor li s-a părut jignitor”, a declarat Cuomo.

Acesta va fi înlocuit de adjuncta sa, Kathy Hochul, care va deveni prima femeie guvernator a statului New York. Demisia lui Cuomo marchează o cădere din grație a guvernatorul aflat la al treilea mandat. Înainte de scandal, acesta era considerat un posibil candidat la președinție. Când New York a devenit principalul focar Covid al SUA în primăvara anului 2020, Cuomo a devenit o stea în ascensiune a democraților, susținând declarații de presă zilnic.


Sursă text: CNN


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background