Ministrul de externe ungar promovează ideea accelerării integrării Serbiei în Uniunea Europeană

Postat de pe 25 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a susținut că UE nu poate fi puternică fără extindere și ”nu există nicio extindere fără Serbia”.

Potrivit lui Szijjarto, integrarea Balcanilor Occidentali este esențială pentru o Uniune Europeană solidă. Serbia este unul dintre actorii importanți din regiune, de aceea trebuie să fie implicată în viitoarea extindere a Uniunii Europene. ”Le cerem cu mult respect prietenilor noștri occidentali să oprească blocarea procesului de extindere. Evident, răspunsul lor este că ei nu blochează nimic. În privința vorbelor este adevărat, dar când ne referim la fapte deciziile pozitive, cumva, nu vin niciodată”, a afirmat acesta.

Referitor la criza din Afganistan, Peter Szijjarto a declarat că retragerea trupelor străine înseamnă un risc mare pentru Europa. Motivul este că migranții pot ajunge în Turcia fără dificultate, stat care deschide accesul la Uniunea Europeană. Până acum, Ungaria a evacuat aproximativ 500 de persoane din Afganistan. În afară de cetățenii săi, Ungaria a ajutat localnici afgani care erau implicați în misiunea ungară la Kabul.

Sursă text: Știripesurse.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background