Școlile din China vor introduce o nouă materie bazată pe ideologia politică a președintelui

Postat de pe 25 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Materia denumită ”Gândirea lui Xi Jinping” va ajuta ”adolescenții să stabilească credințe marxiste”, potrivit Ministerului Educației.

Acesta este cel mai recent efort al președintelui de a consolida rolul Partidului Comunist Chinez în diferite domenii ale societății. Într-o declarație, ministrul educației a spus că vizează „cultivarea constructorilor și succesorilor socialismului cu o fundamentare morală, intelectuală, fizică și estetică completă”. Orientările includ educația muncii „pentru a-și cultiva spiritul muncitor” și educația privind securitatea națională.

Noua disciplină școlară are 14 principii principale care pun accentul pe idealurile comuniste. De asemenea, face apel la o reformă completă și promite o viață armonioasă între om și natură. Materia subliniază și importanța unei ”reunificări cu patria mamă”. Ideologia va fi integrată de la școala primară până la universitate.

„Școlile primare se vor concentra pe cultivarea dragostei pentru țară, Partidul Comunist chinez și socialism. În școlile gimnaziale, accentul se va pune pe o combinație de experiență perceptuală și studiu de cunoștințe, pentru a ajuta elevii să formeze judecăți și opinii politice de bază”, a raportat agenția de presă Global Times. „În facultate, se va pune mai mult accent pe stabilirea gândirii teoretice”.

Sursă text: BBC


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background