Ministrul de externe britanic a promis Kosovo că va fi recunoscută de țările care nu au făcut-o

Postat de pe 4 ianuarie 2024

Ministrul de externe britanic a promis Kosovo că va fi recunoscută de țările care nu au făcut-o. Printre acestea este și România. Reacție dură a Serbiei

Ministrul sârb al Afacerilor Externe Ivica Dacic a spus că declarația ministrului britanic de externe David Cameron că Marea Britanie va ajuta Priștina să obțină noi recunoașteri internaționale este „extrem de ipocrită” și merită cea mai dură condamnare. România este printre țările care nu a recunoscut Kosovo.

Ivica Dacic a subliniat că David Cameron nu a menționat niciodată că Aljbin Kurti și autoritățile de la Pristina refuză de 11 ani să pună în aplicare Acordul de la Bruxelles, care, amintește el, printre altele, a fost semnat și garantat în numele Uniunii Europene de britanicul Catherine Ashton.

Dacic a amintit că Marea Britanie a recunoscut autoritățile de la Pristina la doar o zi după declarația unilaterală de independență, din 18 februarie 2008, și o susține de 16 ani, timp în care așa-numita statul Kosovo este recunoscut de doar 84 de membri ai Națiunilor Unite, în timp ce, după cum spune el, 109 țări sunt de partea mică, dar mândră Serbie.

România, Cipru, Grecia, Slovacia şi Spania din UE nu au recunoscut Kosovo.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background