Ministrul de externe al Ungariei: „Nu suntem obligați să tolerăm minciuna, nici măcar din partea președintelui SUA”

Postat de pe 13 martie 2024

Ungaria l-a convocat  pe ambasadorul american pentru a protesta împotriva afirmatiilor lui Biden despre „dictatură”. Ministrul de externe al Budapestei spune că „nu este obligat să tolereze minciuna, nici măcar din partea președintelui Statelor Unite”, scrie Politico.

Ungaria l-a chemat pe ambasadorul american după declarațiile președintelui american Joe Biden despre dorința premierului ungar Viktor Orbán de a conduce o „dictatură”.

În timpul unei întâlniri a campaniei prezidențiale în Pennsylvania vineri, Biden a spus că Orbán „nu crede că democrația funcționează și caută dictatura”, după întâlnirea liderului ungar cu favoritul republican la președinția Donald Trump în Florida săptămâna trecută.

Ungaria a reacționat cu furie marți, ministrul de externe Péter Szijjártó dezvăluind că Budapesta „nu este obligată să tolereze minciunile, nici măcar din partea președintelui Statelor Unite”.

„Acest mod de a gândi al președintelui și al administrației democrate este o povară grea pentru relația noastră bilaterală”, a adăugat Szijjártó, potrivit presei locale .

Orbán a stârnit indignare la Casa Albă după ce s-a întâlnit cu Trump în Florida săptămâna trecută, o întâlnire în care Orbán l-a lăudat pe Trump ca fiind singurul candidat la președinție care ar putea pune capăt războiului Rusiei în Ucraina .

Admirația era reciprocă „Nu există nimeni mai bun, mai inteligent sau un lider mai bun decât Viktor Orbán. Este fantastic”, a spus Trump într-o postare video.

Administrația Biden a fost adesea în dezacord cu guvernul lui Orbán, inclusiv cu privire la legăturile strânse ale Ungariei cu Rusia.

Ambasada SUA la Budapesta a confirmat că ambasadorul David Pressman a fost convocat marți pentru o întâlnire „urgentă” de către ministerul de externe.

„Ambasadorul Pressman salută întotdeauna oportunitatea de a discuta despre starea democrației Ungariei cu aliatul nostru”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ambasadei SUA .

sursă: Politico.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background