Militarizarea totală a Chinei și acapararea țărilor UE – analiză

Postat de pe 14 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat avertismentul publicației Foreign Policy, care spune că SUA și China sunt la marginea haosului, cele două puteri apropiindu-se periculos de mult de un război nuclear.

Prin militarizarea politicii externe, SUA și China sunt doar la un accident și o decizie proastă distanță de un război catastrofal. Cele două mari puteri s-au mai aflat de trei ori în istorie aproape de un război care putea deveni o confruntare nucleară, însă acum par să trăiască în permanență la limita războiului. Lăsând la o parte vizita lui Nancy Pelosi și a lui McCarthy în Taiwan, considerate drept provocatoare de către China, chiar ieri au venit legiuitorii americani și au impus o taxă de 100% pe tot ce înseamnă automobile și piese importate din China. Această măsură pare să vină ca replică la extinderea parteneriatului economic al Chinei cu țările din UE.

Totodată, americanii fac eforturi de a tăia relațiile comerciale ale Chinei cu UE, venind cu ideea de a prelua și exploata două mine foarte importante din România, de magneziu și de grafit. Scopul ar fi alimentarea industriei producătoare de mașini, dar și a ramurii producătoare de energie verde. Pare că SUA nu au început doar războiul declarațiilor belicoase în Taiwan, ci și războiul economic împotriva Chinei. Decizia suprataxării importurilor din China s-a luat și la nivelul UE, afectând industria tehnologică, alimentară și alte ramuri foarte importante.

Dincolo de avertismentul celor de la Foreign Policy, se vorbește și despre militarizarea Chinei, în sensul în care aceasta a decis ca elevii să fie învățați de mici cu spiritul patriotic și să facă pregătire militară de la vârste fragede.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background