Martirii din închisorile comuniste au fost uitați, propaganda are alte priorități azi

Postat de pe 14 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat și comentat evenimentele ce se comemorează pe data de 14 mai și dorința guvernanților de a păta simbolistica acestei zile.

Astăzi, în Parlamentul României, a avut loc o ședință solemnă pentru a marca ziua solidarității și prieteniei dintre România și Israel. Bibi Netanyahu a transmis un mesaj video prin care a mulțumit României pentru sprijin. Premierul Marcel Ciolacu a făcut următoarele declarații: „România nu a încetat să fie aproape de poporul israelian în momente de răscruce. Atacurile teroriste sunt condamnate în cei mai duri și vehemenți termeni și la cele mai înalte niveluri în România. Îmi face deosebită plăcere să particip astăzi la prima celebrare a zilei solidarității și prieteniei dintre România și Israel”. Această zi a solidarității și prieteniei dintre România și Israel a apărut la inițiativa lui Silviu Vexler și a fost adoptată de Birourile reunite ale Parlamentului.

Astăzi, însă, era de fapt ziua martirilor din închisorile comuniste. Acest moment istoric a fost uitat pe deplin și înlocuit cu ziua solidarității și prieteniei dintre România și Israel. Nu s-a vorbit aproape deloc despre acest eveniment. În schimb, a avut loc un vernisaj la Piatra Neamț, la Muzeul de Artă, unde sunt expuse portrete ale Sfinților Închisorilor: Iustin Pârvu, Părintele Gheorghe Calciu, Părintele Cleopa, Gherasim Iscu, Nicolae Steinhardt și alții. Au fost prezentate, de asemenea, lucrări literare care conțin mărturiile martirilor din închisorile comuniste.

„Pentru propagandiștii ăștia care îi văd pe oamenii Rusiei peste tot și care spun că propaganda rusească a năpăstuit țara, ai fi crezut că prioritatea e să condamne practicile comunistoide care au dus la moartea atâtor oameni și la încarcerarea pe nedrept, din rațiuni politice, a altora. Nu s-a vorbit despre acest lucru! În schimb, s-a sărbătorit ziua prieteniei și solidarității României cu Israel. Ca să nu mai spun cât de inoportun e momentul… până acum nu aveam solidaritate și prietenie? A apărut această zi după evenimentul din octombrie 2023, după atacul Hamas? Nu mi se pare corect și normal să primeze un moment proaspăt creat în detrimentul istoriei negre a României din perioada comunistă”, a concluzionat cu amărăciune Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background