Mihai Covaliu: Mi-a plăcut întotdeauna să vorbească rezultatele de la sine

Postat de pe 25 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În primul segment al emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, 25 august, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre performanțele din sportul românesc. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat că: „Medaliile mondiale și europene au venit și pentru că am asigurat continuitatea metodelor bune”.

„A fost o vară fierbinte, nu atât din punct de vedere meteorologic, ci din punctul de vedere al competițiilor de obiectiv, pregătite cu mult înainte. Rezultatele obținute vara aceasta nu sunt obținute în ultimele 2-3 luni de pregătire, prin magie. Este un proces lung”,subliniază Mihai Covaliu în deschiderea emisiunii.

„Sunt până acum 6 medalii la campionatele mondiale: 3  de aur, 1 de argint și 2 de bronz. La europene sunt 11 medalii de aur, 4 de argint și 5 medalii de bronz” este trecerea în revistă pe care o face Mihai Covaliu cu privire la rezultatele din lumea sportului din ultima perioadă. „Eu mă bucur că prin aceste rezultate am reușit să convingem și să atragem atenția că sportul poate produce bucurie și acel sentiment de mândrie națională”, adaugă campionul Mihai Covaliu.

Care este rețeta succesului?

„Cineva spunea acum vreo 5-6 ani că ar trebui să ne oprim și să luăm totul de la 0. Eu nu pot să fac așa ceva, pentru că, în calitate de președinte al COSR, sunt dator în fața sportivilor să le ofer tot ceea ce este posibil și tot ceea ce au nevoie. Banii nu sunt cheltuiți, ci sunt investiți, pentru că tot ceea ce înseamnă comunicare și rezultate reprezintă o investiție pe care statul o face în tineri, în educație, în sănătate, în tot ce înseamnă interesul pentru sport. În loc să o luăm de la 0, hai să vedem cum putem merge mai departe”, explică Mihai Covaliu.

„Nu poți să faci performanță în salturi și nu poți face performanță investind un an și celălalt ba. Lucrurile în sport sunt fluctuante. Trebuie mereu să continui și să îmbunătățești permanent pregătirea, infrastructura și tot ceea ce ține de echipa tehnică. Am văzut cu toții în această vară ce se poate întâmpla dacă muncim, dacă avem continuitate și dacă avem sprijin”, evidențiază Mihai Covaliu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background