ANPC și testul de cultură

Postat de pe 24 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Un prim segment al emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de miercuri, prezentată de Iosefina Pascal la Radio Gold FM, a surprins ultimele măsuri propuse de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

„ANPC-ul a venit cu o măsură de noaptea minții cu privire la efectuarea unui test de cultură financiară în momentul în care vrei să-ți iei un credit la bancă. Aici sunt mult mai multe probleme pe care le sesizez, pe lângă cea de natură penibilă”, informează Iosefina Pascal.

„ANPC-ul vrea să facă un chestionar sau un test ca atunci când te duci la bancă să-ți iei credit să-ți fie evaluate cunoștințele economice, financiare și să cunoști implicațiile unui credit. În teorie, nu ai nevoie de așa ceva, pentru că tu ai contractul pe care îl semnezi. Clauzele alea stufoase din contract îți spun exact toate detaliile necesare”, explică Iosefina.

„Eu cred că măsura aceasta este făcută tot pentru cei de la bănci, ca ei să aibă cum să se acopere din punct de vedere juridic, să nu mai aibă niciun fel de răspundere. În timp ce restaurantele sunt pline de gândaci, ANPC-ul are alte preocupări”, subliniază jurnalista

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background