Papa Francisc a luat prânzul la Vatican cu 120 de transgenderi – bărbați care se identifică ca femei

Postat de pe 22 noiembrie 2023

Papa Francisc a luat prânzul la Vatican cu 120 de transgenderi – bărbați care se identifică drept femei: „Îi trimit Papei un sărut mare!”

„Îi trimit Papei un sărut mare!”: O lucrătoare sexuală transgender îi mulțumește Papei Francisc pentru că a făcut-o „să se simtă puțin mai umană” în timpul prânzului în Italia – după ce Vaticanul a schimbat regulile de botez pentru persoanele transgender scrie DailyMail

Papa Francisc a găzduit un grup de „femei” transgender (bărbați care se identifica drept femei) pentru prânz la Vatican duminică, în timp ce a adâncit o relație improbabilă care a ajuns să sublinieze eforturile sale de a face Biserica Catolică mai incluzivă pentru o mică comunitate transgender. 

Duminică, un mic grup de femei transgender din Torvaianica, la sud de Roma, au participat la un prânz găzduit de Papă de Ziua Mondială a Săracilor a Bisericii. Au fost primiți împreună cu aproximativ 1.200 de oameni săraci și fără adăpost . 

Invitația lor la Vatican ar fi fost de neconceput înainte de papalitatea Papei Francisc. Invitația lor a luat naștere dintr-o relație cu un preot catolic local care a oferit asistență femeilor transgender din Torvaianica în timpul pandemiei de Covid-19 . 

Aceasta este o oportunitate fantastică pentru noi, transexualii”, a spus Claudia Victoria Salas, 55 de ani, croitor și agent de curățenie transgender originar din Argentina, care stătea lângă Francis. — „Îi trimit Papei un sărut mare! „

De când Francisc a devenit Papă în 2013, argentinianul a căutat să ducă Biserica într-o direcție mai incluzivă. În ianuarie, Francisc le-a cerut episcopilor catolici să primească persoane LGBTQ + și a criticat legile care incriminează homosexualitatea.

Biroul doctrinar din Vatican a anulat recent interdicțiile absolute asupra persoanelor transgender care sunt nași și asupra binecuvântărilor pentru persoane de același sex. Proclamațiile au actualizat poziția Bisericii Catolice, astfel încât să permită persoanelor transgender să fie botezate, să fie nași și să acționeze ca martori la nunți religioase. 

Papa a trebuit să urmeze o linie fină în efortul său de a face Biserica mai primitoare pentru comunitatea LGBTQ+. Poziția sa incluzivă a adâncit diviziunile cu catolicii conservatori, unele personalități de rang înalt punând sub semnul întrebării abordarea. 

Pentru „femeile” transgender din Torvaianica, astfel de dispute doctrinare din Vatican s-au simțit departe până la Covid-19, când au început să caute ajutor de la un preot local care îi sprijină pe cei săraci. 

Părintele Andrea Conocchia, de la parohia Preacurată Fecioară din orașul Torvaianica, a oferit ajutor femeilor. El a spus că i-a încurajat să-i scrie lui Francis pentru a le spune despre greutățile lor. 

Au urmat nu doar fonduri, ci și oferte pentru vaccinări la Vatican și o întâlnire cu Papa Francisc pentru „femeile” transgender din Torvaianica. Acum fac vizite lunare regulate la publicul general de miercuri a lui Francis, unde li se oferă locuri VIP. 

Ei au spus că ultima lor invitație la Ziua Mondială a Săracilor face parte din acest efort de a face Biserica Catolică mai primitoare.

„Noi transsexualii din Italia ne simțim puțin mai umani din cauza faptului că Papa Francisc ne aduce mai aproape de Biserică”, a spus Carla Segovia, 46 de ani, o „lucrătoare sexuală”, vorbind înainte de călătorie. „Pentru că avem nevoie de dragoste”, a adăugat ea. 

Segovia a explicat că schimbările care le permit femeilor transgender să fie nași au fost importante. A fi naș a fost cel mai aproape de a fi un părinte al ei, a spus ea și a adăugat că astfel de măsuri o vor ajuta să se simtă mai confortabilă să se întoarcă pe deplin la catolicismul ei. 

„Norma de la Papa Francisc mă aduce mai aproape de a găsi acea liniște absolută”, a spus ea, adăugând că crede că este nevoie pentru a se reconcilia pe deplin cu catolicismul.

O altă femeie transgender din Torvaianica a fost de acord. 

„Înainte, Biserica ne era închisă. Nu ne-au văzut ca oameni normali, ne-au văzut ca pe diavolul’, a spus Andrea Paola Torres Lopez, o femeie transgender din Columbia, cunoscută și sub numele de Consuelo. „Atunci a sosit Papa Francisc și ni s-au deschis ușile Bisericii”.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background