Mica Unire: românii sunt gând la gând și afirmă ferm că vor PETROM-ul înapoi!

Postat de pe 24 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a analizat starea de spirit a românilor așa cum reiese din poziționările lor în mediul virtual, atunci când se referă la scandalurile de notorietate, cum ar fi boicotul austriecilor sau dezvăluirile senzaționale din culisele privatizării Petrom.

În ziua specială a Micii Uniri, mulțimea adunată în Piața Unirii din Iași a început să strige și să huiduiască. Cozmin Gușă este de părere că astfel de manifestări ale maselor sunt foarte nepotrivite, mai ales în contextul celebrării Micii Uniri, pentru că, practic, se strică toată simbolistica acestei zile de mare însemnătate pentru români și pentru România. Aurelian Popa explică acest fenomen prin totala lipsă de coeziune a populației, care azi spune că-i majoritar suveranistă și mâine sondajele arată că PSD+PNL ar câștiga 58% din voturi, care pe la prânz mai-mai că i-ar accepta pe actualii lideri și seara deja este gata de revoltă. Cu toate acestea, există circumstanțe atenuate, și trebuie realizat că oamenii au nevoie să fie înțeleși și ascultați, mai ales dacă luăm în considerare faptul că primii care suferă sunt cei din păturile mai sărace.

În pofida acestei scindări a poporului, se pare că cetățenii sunt pregătiți să lupte împreună pentru drepturile lor atunci când sunt provocați sau motivați de adevăratele probleme care macină națiunea, una dintre aceste acte extrem de grave fiind chiar privatizarea Petrom. „Toată lumea, toate bulele, și cei tineri, și cei bătrâni, și cei de pe Facebook sau Tik Tok, toți vor Petromul înapoi în România! Asta este dorința clară pe care o manifestă românii. În plus, toată lumea este convinsă că acel contract de privatizare a fost fraudulos încheiat”, a evidențiat Aurelian Popa, bazându-se pe observațiile sale. Totodată, românii sunt de acord că înstrăinarea resurselor țării a fost complet neconstituțională, fiind împotriva articolului 136 din Constituție:

„(1) Proprietatea este publică sau privată.

(2) Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului sau unităţilor administrativ-teritoriale.

(3) Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice.

(4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.

(5) Proprietatea privată este inviolabilă, în condiţiile legii organice.”

Totodată, Aurelian Popa a precizat că există o temere reală în rândul populației ca nu cumva să ajungă Năstase președinte. Oamenii nu mai vor să vadă în funcții politicieni care nu sunt integri și care au făcut rău țării în trecut, deci practic nu își mai doresc să vină la guvernare valul vechi de politruci.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background