Medicii șpăgari de la Marius Nasta – legătura cu Mahler. Cum a dat jos un ministru?

Postat de pe 21 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a vorbit despre practicile ilegale de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală, Beatrice Mahler, a declarat, joi, în legătură cu cei patru medici reținuți, pentru că ar fi luat mită pentru operații, că este o infracțiune care nu este compatibilă cu profesia de medic, adăugând că „medicina este o profesie nobilă”. Ea a mai explicat că, de-a lungul timpului, au fost ședințe și discuții cu medicii, cu privire la astfel de comportamente și „ei nu au confirmat niciodată că se supun unor astfel de acțiuni”. Printre altele, doamna Mahler a susținut că unul dintre dosarele penale a fost întocmit în urma sesizărilor sale.

Jurnalista a comparat comportamentul lui Beatrice Mahler cu cel al Oanei Gabriela Sivache, director al ASSMB. Cazul de la Institutul Nasta este mult mai grav, pentru că medicii acuzați au condiționat actul medical și au terorizat pacienții din 2021 până în prezent. Pare că Mahler a trebuit să vorbească pentru a nu risca să i se întocmească și ei dosar penal.

În urma mai multor controale demarate la Institutul „Marius Nasta” la inițiativa Miniștrilor Sănătății, miniștrii au fost cei expulzați din funcție și nu conducerea institutului. Mahler este directorul institutului din 2018, iar în perioada 2018-2020 au fost descoperite multiple nereguli în instituția medicală condusă de ea. Spitalul e plin de nozocomiale care omoară pacienții ce se internează chiar și cu afecțiuni ușoare, iar personalul se abate grav de la îndatoririle morale și profesionale pe care le are.  

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background