Sclavia modernă și exploatarea copiilor – creștere pe fondul restricțiilor

Postat de pe 14 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea, „Scamatoriile Iosefinei”, prezentatoarea Iosefina Pascal arată pe scurt câteva date înfiorătoare despre creșterea ratei de sclavie din ultimii 5 ani.

BBC a postat un articol despre o temă foarte gravă, dezvăluind date neașteptate. Se pare că sclavia modernă a crescut cu aproape 10 milioane în mai puțin de 5 ani. Mare parte din creștere a fost înregistrată în ultimii 2 ani. Un raport realizat de ONU arată că sclavia modernă este o problemă ce înregistrează o creștere constantă, din cauza combinației dintre pandemie, schimbări climatice și migrație, îndeosebi migrația provocată de război. 50 de milioane de oameni se află în acest moment într-o situație în care sunt forțați să muncească sau sunt abuzați sexual.

Lucrurile devin și mai grave, fiindcă Organizația Internațională a Muncii declară că situația se înrăutățește pe fondul creșterii necontrolate a sclaviei și trage un semnal de alarmă asupra faptului că aproape 3,4 milioane de copii sunt puși la muncă forțată, iar peste 1,7 milioane de copii sunt abuzați sexual. Aceeași organizație evidențiază că pandemia a provocat o creștere fără precedent a sărăciei extreme la nivel global.

Majoritatea sclavilor se află în țări cu economii puternice, în statele bogate și dezvoltate. Același raport relevă că există zeci sau sute de mii de copii care au fost forțați să devină soldați. Crizele economice vor duce la și mai multă sărăcie și vor accentua fenomenul sclaviei. Toate acestea se vor întâmpla pentru că va scădea capacitatea de plată a companiilor care vor recurge la exploatarea angajaților.

Iosefina Pascal concluzionează cu observația că țările acestea dezvoltate care profită de oameni și-i transformă în sclavi sunt aceleași țări ‘civilizate‘ care impun tot felul de măsuri absurde și influențează deciziile altor state. Liderii acestor țări se bucură de prosperitate și de un trai mai mult decât decent și au tupeul să le recomande altora să economisească și ajung chiar să exploateze persoane.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background