Mark Gitenstein vine să o dubleze pe Laura Codruța Kövesi. Ce înseamnă asta pentru România?

Postat de pe 28 iulie 2021

Autor: Adrian Lambru

Analistul politic Cozmin Gușă a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Va avea loc o developare a cuplului Gitenstein- Kövesi pentru prigonirea capitalului românesc, protejând capitalul străin de tip corporatist. Klaus Iohannis ar trebui să se teamă”.

Mark Gitenstein, fostul ambasador american la București, a fost numit marți, 27 iulie, de președintele Joe Biden în postul de ambasador la Uniunea Europeană, notează Digi24.ro. Conform concepției și originii Uniunii Europene, ambasadorul american la Bruxelles este în vârful blocului de alianță.

„Această întâlnire, Gitenstein- Kövesi, nu este lipsită de semnificații, ba din contră” – susține Cozmin Gușă. „Este o super demonstrație de tip Soros, de sorginte progresistă, cu multiple legături în România”.

Analistul politic susține faptul că Mark Gitenstein nu a fost doar ambasador american, ci și șeful societății pe acțiuni Fondul Proprietatea. „Această societate este a românilor, dar s-au drenat bani de ordinul miliardelor în Statele Unite, un act de mare trădare națională pus la cale în timpul regimului Băsescu”.

Mark Gitenstein ar fi, conform analistului politic, cel care ar fi încurajat-o pe Laura Codruța Kövesi să execute operațiunile de distrugere a capitaliștilor români. „Capitalul străin a fost atunci ocolit, dar vinovat de devalizări, de mituiri, vinovat de profituri pe care le-a generat într-un mod nelegal”.

„Faptul că cei doi se reîntâlnesc la vârful Uniunii Europene este o slăbiciune pentru România” – a adăugat Cozmin Gușă. „Niciunul dintre ei nu iubește România. Gitenstein am putea să spunem că iubește țara, dar până la ultimul dolar luat din Fondul Proprietatea și transferat prin administratorul Franklin Templeton în buzunarele nu știm cui din Statele Unite”.

Cozmin Gușă declară faptul că de acest „cuplu infracțional” ar avea „dușmanii politici cu probleme” în România. „Unul dintre ei este chiar Klaus Werner Iohannis. Este un joc de șah la nivel înalt. Rămâne de văzut dacă președintele este pregătit sau, din potrivă, este total depășit în ceea ce i se pregătește pe viitor”.

Mark Gitenstein a fost ambasador în România în timpul administraţiei Barack Obama. El are strămoşi la noi în țară. Avocat de profesie, a fost timp de 17 ani consilierul democrat al Comisiei judiciare a Senatului American. Atunci, a devenit un apropiat al lui Joe Biden, care conducea această instanţă.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background